OLYCKSDRABBAD. "Årstaberg" och "elfel" är två ord som allt oftare brukar nämnas i samma mening. Foto: Mostphotos

Stopp för SL-trafiken i Årstaberg – igen

Fredag, måndag och så idag. De senaste dagarna har varit problematiska för pendeltågstrafiken. Och det svarta stationsfåret heter Årstaberg.

  • Publicerad 13:06, 14 nov 2018

Idag blev det totalstopp för både fjärr- och pendeltågstrafiken som passerar Årstaberg till och från från Stockholm city.

Stoppet i trafiken uppstod strax efter klockan 11 och pågick i cirka 90 minuter. Anledningen: Återigen ett elfel.

– Att det just är Årstaberg som drabbats av elfel är extra problematiskt, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

SL inför nytt specialteam vid förseningar

Hon syftar på att det är en mycket vältrafikerad sträcka med ett stort antal linjer som måste passera. Att det är trångt på spåren och en hög koncentration av trafik gör generellt att fler fel uppkommer.

– Det är en tänkbar förklaring till att Årstaberg har haft många elfel. Risken att det uppstår fel är högre där det är mycket trafik, säger Joanna Ljunggren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Onsdagens elfel var åtgärdat klockan 12.41 och trafiken kunde så sakta släppas på igen. Men det blir att räkna med förseningar en stund till.

– Det här har stor påverkan på trafiken och det kan förekomma både inställda avgångar och förseningar resten av dagen, säger Joanna Ljunggren.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Protester mot nedskärningar i Peters Park

Nyheter ✓Parklekar står utan personal ✓"Man tummar inte på barnens pengar" Parklekarna i Skarpnäcks stadsdel står sedan 15 februari utan personal. Men frågan fortsätter beröra. Nu har turen kommit till Peters park i Björkhagen där ett gäng politiskt engagerade föräldrar i...onsdag 20/2 11:52