OLYCKSDRABBAD. "Årstaberg" och "elfel" är två ord som allt oftare brukar nämnas i samma mening. Foto: Mostphotos

Stopp för SL-trafiken i Årstaberg – igen

Fredag, måndag och så idag. De senaste dagarna har varit problematiska för pendeltågstrafiken. Och det svarta stationsfåret heter Årstaberg.

  • Publicerad 13:06, 14 nov 2018

Idag blev det totalstopp för både fjärr- och pendeltågstrafiken som passerar Årstaberg till och från från Stockholm city.

Stoppet i trafiken uppstod strax efter klockan 11 och pågick i cirka 90 minuter. Anledningen: Återigen ett elfel.

– Att det just är Årstaberg som drabbats av elfel är extra problematiskt, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

SL inför nytt specialteam vid förseningar

Hon syftar på att det är en mycket vältrafikerad sträcka med ett stort antal linjer som måste passera. Att det är trångt på spåren och en hög koncentration av trafik gör generellt att fler fel uppkommer.

– Det är en tänkbar förklaring till att Årstaberg har haft många elfel. Risken att det uppstår fel är högre där det är mycket trafik, säger Joanna Ljunggren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Onsdagens elfel var åtgärdat klockan 12.41 och trafiken kunde så sakta släppas på igen. Men det blir att räkna med förseningar en stund till.

– Det här har stor påverkan på trafiken och det kan förekomma både inställda avgångar och förseningar resten av dagen, säger Joanna Ljunggren.

Det här stör vi oss mest på hos grannen

Nyheter LISTA: Sakerna som skapar störst grann-ilska i Stockholm Irriterar du dig på dina grannar? Då är du långt ifrån ensam. Här är listan på vad flest personer ogillar med sina grannar.söndag 26/5 8:00

Nu är sommarens queerskejt igång i Söderort

Nyheter ✔ För alla ✔ Gratis utlån ✔ Coaching För tre år sedan startades tjejskejt, ett fredat rum som har vuxit enormt i popularitet sedan dess. Men något saknades, något för alla andra. Queerskejt växer nu fram i Högdalens skejtpark – och...fredag 24/5 16:06