Med på tåget? Framtiden för Spårvägsmuseet är oklar efter att den planerade flytten till Norra Djurgårdsstaden stoppats. Foto: Jonatan Bylars

Stopp för Spårvägsmuseets flytt till Östermalm - men chefen tror på bra lösning

Spårvägsmuseets flytt till Östermalm stoppas. Men Spårvägsmuseets chef Christoffer Sandahl är inte orolig: – Jag känner mig trygg i att vi kommer landa i en bra lösning, säger Christoffer Sandahl, museichef.

  • Publicerad 09:37, 29 okt 2015

På grund av en tajt landstingsbudget tvingas trafiknämnden stoppa den planerade flytten av Spårvägsmuseet till det nya kulturcentrum i som ska skapas i Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden. Istället är det trafiken som ska prioriteras - och det är därför oklart vad som ska hända i framtiden.

Men Spårvägsmuseets chef Christoffer Sandahl, museichef, är inte orolig över museets situation.

– Målet är att hitta en långsiktig och bra lösning som gör att vi kan bibehålla och kanske även öka antalet besökare. Vi är ett populärt museum och har ett starkt varumärke. Jag känner mig trygg i att vi kommer landa i en bra lösning, säger Christoffer Sandahl, museichef.

"Högsta prioritet"

De nya tajta budgetramarna innebär att trafiknämndens inriktningsbeslut från förra året rivs upp. Trafikförvaltningen har nu fått i uppdrag att söka efter alternativa lösningar, som kan göra flytten mer kostnadseffektiv.

Trafikförvaltningens kommunikationschef, Suss Forssman-Thullberg, säger så här om situationen:

– Vi håller på och utreder nu, frågan har högsta prioritet och vi är många som jobbar med frågan. Dels för museets personals skull, men även för alla besökare. Det är ett Däldigt populärt museum med över 120 000 besökare per år. det är också därför som vi måste hitta en lösning så snabbt det går.

Här kan du läsa mer om flytt-stoppet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.