Avstängt. Arbetet med Söderströmsbron fortsätter. Foto: Karoline Montero Araya

Stopp på gröna linjen på sena kvällar- och nätter

Den som trodde att strulet med tunnelbanan över Söderströmsbron var över för det här året får lov att tänka om. Snart stängs gröna linjen av över bron kvälls- och nattetid.

  • Publicerad 07:40, 19 okt 2019

Från och med natten mot måndagen den 28 oktober, och en knapp månad framöver, kommer inga tåg att gå på tunnelbanans gröna linje mellan Slussen och T-Centralen och omvänt.

SL flaggar för sänkt hastighet på gröna linjen

Avstängningarna kommer att ske under kvällar och nätter med start klockan 22.30 mellan måndagar och torsdagar samt klockan 22 på söndagar. Fredags- och lördagstrafiken påverkas inte av arbetet, då kommer tågen att gå enligt tidtabell. Det samma gäller dagtid de påverkade dagarna.

Avstängningen av sträckan beror på att man genomför ett förberedande arbete för de växlar som man ska installera på bron under nästa år.

Trafiken på tunnelbanans röda linje kommer inte att påverkas av arbetet som beräknas vara klart den 22 november. Det innebär att alla resenärer på gröna linjen som ska mellan Slussen och T-Centralen då måste byta till gröna och sedan byta tillbaka för vidare färd vilket innebär längre restid.

Höstguide: Så här tyder du SL:s förseningslingo

Oljud och buller

Arbetet innebär att delar av rälsen kapas, vilket innebär att en skarv kan uppstå mellan två rälsbitar. När tågen passerar över skarven kan ett dundrande ljud uppstå vilket kan vara till obehag för resenärerna.

Det uppstår även oljud när rälsen kapas, vilket kan upplevas som störande för de som vistas i området eller resenärer i Gamla stan.