Stopp. En presenning har ställt till det på Roslagsbanan under torsdagslunchen. Foto: Jesper Frisk

Stopp på Roslagsbanan på grund av presenning

Strax innan lunch drabbades Roslagsbanans Kårstalinje av tekniska problem. Det återstår att se om ersättningsbussar behövs sättas in.

  • Publicerad 12:15, 21 mar 2019

Kvart i tolv på torsdagsförmiddagen blåste en presenning ned över en kontaktledning på Roslagsbanan mellan Ormsta och Lindholmen. Trafiken stoppades därefter, och inga tåg går mellan stationerna.

– Vi har skickat ut avhjälpare till platsen, men det finns ingen prognos ännu för när felet kan vara åtgärdat, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL.

Kommer bussar ersätta sträckan?

– De har inte tillkallats i detta nu, men är det inte åtgärdat inom en tid så kommer de att sättas in, säger Aleksander Krajisnik.

På grund av detta kommer tågen att vända i Ormsta och köra in mot stan, samma sak gäller för Lindholmen, där tågen vänder tillbaka mot Kårsta.

Uppdatering 13.15

Trafiken är åter igång.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt