Foto: Yossi Sigal

Stopp på Smista Allé när bilar lastas av - Nu ska det bli bättring

Trafiken stoppas när lastbilar lastar av bilar till bilfirmorna på Smista Allé. Men nu ska det bli bättring, lovar fastighetsägarna.

  • Publicerad 18:01, 16 nov 2016

"Många som passerar Smista Allé vittnar om de stora köbildningarna som uppstår när lastbilar ska lasta av bilar till och från vissa av bilfirmornas lokaler".

– Hela trafiken blir då uppstoppad trots att det ska finnas platser avsedda för avlämning och lastning av bilar längs allén. Vad gör kommunen åt det här?

Det frågade Segeltorpsbon och politikern Yossi Sigal (S) i en interpellation ställd till Malin Danielsson (L) på kommunfullmäktige i måndags.

– Vi känner till problemen och för en dialog med fastighetsägaren, som nu har skickat ut brev till bilfirmorna att det inte får fortsätta, svarade Danielsson.

För några år sedan byggde fastighetsägaren ett garage som ska gör det möjligt att lasta av bilarna på tomtmark. 2012 införde kommunen stoppförbud för att komma åt problemet.

– Nu har förvaltningen sett över skyltar om stoppförbud. Skyltar finns men det kommer att kompletteras med fler, kommenterar Danielsson på twitter.