Bygge. Nya Hagaskolan kommer ha plats för drygt 800 barn när den är färdig i höst. Foto: Lisa Halldén

Stoppförbud ska minska skollämningkaos

Först i höst öppnar Hagaskolan men redan anas trafikkaos på Lingsbergsvägen när barn ska lämnas på morgonen. Nu har ett stoppförbud klubbats längs vägen.

  • Publicerad 16:38, 5 feb 2019

Drygt 800 barn kommer ta sig till och från nya Hagaskolan i Vallentuna när den öppnar i höst. Det är som gjort för trafikkaos på Lingsbergsvägen när föräldrar lämnar sina barn på skolan med bil. Därför har teknik- och fastighetsutskottet klubbat igenom ett parkerings- och stannandeförbud på vägen.

I förslaget till beslut står det att Lingsbergsvägen och korsningen ut mot Lindholmsvägen redan är tungt belastade under rusningstid. "Föräldrar som snabbt vill släppa av sina barn för att sedan vända runt bilen kommer att sätta ytterligare press på situationen", står det i förslaget. Därför ska det bli förbjudet att stanna på Lingsbergsvägen från Lindholmsvägen förbi Hagaskolan.

– Vi har inte bestämt när vi sätter upp förbudet. Det blir antingen under sommaren eller strax innan sommaren. I dagsläget finns det inget behov av stannandeförbud, men det kommer det finnas i höst, säger Sara Eklund, trafikingenjör på Vallentuna kommun.

För föräldrar som ska hämta och lämna sina barn på förskolan kommer det finnas hämtning- och lämningsplatser med infart från Lingsbergsvägen. All annan trafik hänvisas till Parkvägens entré. För skolans personal och besökare till skolan kommer det finnas platser på Vallentuna IP:s parkering med infart från Parkvägen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30