Torrt. Det har varit mycket torrt på Mälaröarna under försommaren. Foto: Jonas Månsson

Stor åtgång av vatten trots vädjan

Återhållsamhet med vattenanvändning uppmanades. Det verkar inte Ekeröborna ha lyssnat så noga till. Förbrukningen är fortsatt hög, enligt Roslagsvatten.

  • Publicerad 14:47, 15 jun 2018

Vi ser att det är många som inte riktigt förstår vädjan eftersom Mälaren är full av vatten.

I maj gick Roslagsvatten ut med en uppmaning till Mälaröborna att tänka extra på vattenanvändningen. Bakgrunden var den värmebölja som har pågått sedan början på maj.

►LÄS ÄVEN: Roslagsvatten: Vattna på kvällstid

Trots det har vattenförbrukningen inte minskat.

Enligt Roslagsvatten har vattenverken en begränsning vad gäller kapacitet att rena och producera dricksvatten. De skriver i ett pressmeddelande att läget är stabilt i nuläget, men att marginalerna är små.

– Vi ser att det är många som inte riktigt förstår vädjan eftersom Mälaren är full av vatten.  Det handlar med andra ord inte om direkt vattenbrist utan om en kapacitetsproblematik – dricksvattnet hinner inte renas i samma omfattning som det förbrukas. Vi hoppas verkligen att fler av våra invånare väljer att vara vattensmarta, säger Frida Österdahl, drickvattenansvarig på Roslagsvatten, i pressmeddelandet.

Hon uppmanar Mälaröborna att fundera på om gräsmattan verkligen behöver vattnas. Om den är i behov av det är Frida Österdahls tips att vattna kvällstid då det inte dunstar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Slutliga resultatet klart: Så stor del av kakan har partierna i fullmäktige

Nyheter Att ett politiskt dödläge råder på Mälaröarna känner du nog redan till. Men vad står på spel egentligen? Vi försöker reda ut.måndag 24/9 10:22

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter