Den stora leksaks- och bebisbutiken skyltar nu med tomma fönster och stängda dörrar. Foto: Andreas Enbuske

Stor barnbutik på Södermalm i konkurs

Affären på Hornsgatan har varit den största leksaks- och bebisbutiken på västra Södermalm. Nu har butiken gått i konkurs och lokalen töms.

  • Publicerad 14:31, 26 sep 2017

Föräldrar på västra Södermalm har inte haft många alternativ. Babya Lekia på Hornsgatan har varit både störst och omtyckt. Men inte tillräckligt. Nu har butiken förklarats i konkurs.

– Det beror nog på en generellt svag bransch, säger en representant på advokatfirman Fylgia som ansvarar för konkursboet.

Från januari har butiken marknadsfört sig under Lekias logga. Innan dess hette den Babyplanet. Det är just det företaget som nu har gått i konkurs, tillsammans med systerbutiken i Haninge.

Nu öppnar nya leksaksmuseet i Bergrummet

– Företaget har varit hos oss i Lekia i åtta månader, och det kom som en stor överaskning för oss att de gick i konkurs, säger Thomas Axell, vd på Lekia.

Vill fortsätta i lokalen

Vart Södermalms småbarnsfamiljer ska gå i framtiden för att köpa leksaker är oklart. Kanske behöver det inte bli någon större förändring. Thomas Axell berättar att de är sugna på att ta över lokalen för att öppna en Lekia-butik under egen regi. Då blir det förmodligen bara leksaker och inga bebisartiklar.

– Självklart vill vi fortsätta ha en butik i det här området, om förutsättningarna finns och vi hittar en franchisetagare. Men vi ska träffa hyresvärden först, och det gör vi inte förrän på onsdag, säger Thomas Axell.

Dyrare att gå ut – prishöjning på krogbärs

Men hyresvärden Einar Mattson kan inte svara på vem som kommer ta över den stora lokalen på Hornsgatan.

– Det pågår fortfarande förhandlingar. Den har visat sig vara väldigt intressant, den här lokalen. Det är en attraktiv plats och det är inte svårt att hitta någon att hyra ut till, säger Ewelina Holm, pressansvarig på Einar Mattson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.