SLÄCKNING. Under morgonen pågick släckningsarbetet i det drabbade flerbostadshuset. Foto: Frida Gunner Brooke

Stor brand i flerbostadshus i Väsby

Tidigt i morse startade en brand på Lindhemsvägen i Carlslund. Alla av de boende i byggnaden har tvingats evakueras. Släckningsarbetet har nu avslutats.

  • Publicerad 09:24, 31 jan 2019

Strax innan klockan fyra i morse larmades räddningstjänst om en brand i ett flerbostadshus på Lindhemsvägen. Efter det pågick ett intensivt släckningsarbete.

– Fem eller sex lägenheter är drabbade ordentligt av både rök-, vatten- och brandskador. Just nu jobbar man med en kranbil som ska lyfta bort taket så att man ska kunna släcka under det, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör på Storstock räddningscentral.

Flerbostadshuset består av 12 lägenheter. Alla boende i huset har evakuerats.

– De är evakuerade till en förskola i närheten. Just nu har vi ingen prognos på när de kommer att kunna återvända.

Ingen person ska ha skadats vid branden och ingen har heller andats in så mycket brandrök att det krävts sjukvård.

Enligt Christian Lindström som är yttre befäl på Attunda brandkår kommer släckningsarbetet att pågå i minst två timmar till. Branden är under kontroll och det finns ingen risk för spridning till intilliggande byggnader.

Kommunen har upprättat ett kriscenter i en förskola i området.

– Kommunens personal finns på plats och kartlägger vilka behov av hjälp som finns. Har man frågor kan man ta kontakt med oss på plats eller få hjälp via kommunens kontaktcenter, säger Ulf Palmgren, säkerhetschef på Upplands Väsby kommun.

En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Vid 12.49 var släckningsarbetet avslutat.

Texten uppdateras.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Schäfern Izor gjorde knarkfynd i centrala Väsby

Nyheter Polisen fick fyrfota förstärkning i jakten på droger Hasch, narkotikaklassade tabletter och en morakniv. Det blev resultatet när narkotikahunden Izor med förare kom till Väsby för att leta droger.måndag 19/8 15:30
Stockholm Direkt