SLÄCKNING. Under morgonen pågick släckningsarbetet i det drabbade flerbostadshuset. Foto: Frida Gunner Brooke

Stor brand i flerbostadshus i Väsby

Tidigt i morse startade en brand på Lindhemsvägen i Carlslund. Alla av de boende i byggnaden har tvingats evakueras. Släckningsarbetet har nu avslutats.

  • Publicerad 09:24, 31 jan 2019

Strax innan klockan fyra i morse larmades räddningstjänst om en brand i ett flerbostadshus på Lindhemsvägen. Efter det pågick ett intensivt släckningsarbete.

– Fem eller sex lägenheter är drabbade ordentligt av både rök-, vatten- och brandskador. Just nu jobbar man med en kranbil som ska lyfta bort taket så att man ska kunna släcka under det, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör på Storstock räddningscentral.

Flerbostadshuset består av 12 lägenheter. Alla boende i huset har evakuerats.

– De är evakuerade till en förskola i närheten. Just nu har vi ingen prognos på när de kommer att kunna återvända.

Ingen person ska ha skadats vid branden och ingen har heller andats in så mycket brandrök att det krävts sjukvård.

Enligt Christian Lindström som är yttre befäl på Attunda brandkår kommer släckningsarbetet att pågå i minst två timmar till. Branden är under kontroll och det finns ingen risk för spridning till intilliggande byggnader.

Kommunen har upprättat ett kriscenter i en förskola i området.

– Kommunens personal finns på plats och kartlägger vilka behov av hjälp som finns. Har man frågor kan man ta kontakt med oss på plats eller få hjälp via kommunens kontaktcenter, säger Ulf Palmgren, säkerhetschef på Upplands Väsby kommun.

En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Vid 12.49 var släckningsarbetet avslutat.

Texten uppdateras.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsby besegrade Köping och slutade sexa i norra allettan

Sport I morgon väljer lagledningen motstånd i playoff 1 Sveriges alla division 1-serier är färdigspelade och med det inleds en svärm med playoff-matcher som ska leda fram till en slutlig kvalserie. Med kvällens 5–1-seger över Köping ska Väsby, som femma i...onsdag 20/2 23:10

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Här hålls Sveriges största kaninutställning

Nyheter ✓Årets kanin-SM hålls i Upplands Väsby ✓ 1 500 kaniner på plats För hundra år sedan var kaninen mest en måltid på tallriken. I dag är det ulliga pälsdjuret ett populärt sällskapsdjur. Nästa helg intar 1 500 raskaniner Bredden i Sveriges största kaninutställning.tisdag 19/2 14:06