Hornsgatan. Cykelringen, som är nästan 1000 kvadratmeter stor, bommar igen. Foto: Sophie Stigfur

Stor cykelbutik stänger på Södermalm

Utförsäljning! Butiken flyttar! Skyltarna i Cykelringens fönster på Hornsgatan meddelar att cykelaffären klappar igen. Här är anledningen.

  • Publicerad 16:39, 29 apr 2019

Butiken Cykelringen, som med sina 914 kvadratmeter är en av Södermalms största cykelbutiker, kommer att stänga – vilket annonseras i butikens skyltfönster.

Varken företrädare för Cykelringen eller hyresvärden, bostadsrättsföreningen Hornsgatan/Hornsbruksgatan, har velat kommentera varför kedjan ska flytta, när det ska ske eller vilken typ av verksamhet som ska ta över.

Men Södermalmsnytt kan berätta att bostadsrättsföreningen ville säga upp företaget Legio Bike, som driver affären, med omedelbar verkan på grund av obetalade hyror redan 2014.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fallet gick vidare till domstol 2016. Enligt domen hävdade Legio Bike bland annat att de inte hade delgivits någon uppsägning och att de dessutom betalat tillbaka de obetalda hyrorna bara några veckor efter den tidpunkt då bostadsrättsföreningen menar att de sagt upp avtalet.

Parterna nådde en förlikning, som säger att företaget ska flytta från lokalen senast i december i år. Enligt källor till StockholmDirekt kan butiken dock stänga redan nu i maj.

Cykelringen har även butiker på Renstiernas gata samt i Vasastan, Bromma och Rotebro.