Stor dansglädje på Kryddgården hotas av sparkrav

Varje fredagsförmiddag sprudlar det av dansglädje i Kryddgårdens A-sal. Men trots att den danspassen är mer besökta än någonsin är dess framtid oviss.

  • Publicerad 09:03, 5 apr 2019

Cirkelträning, lättgymnastik eller musikfrågesport. Det finns ett stort urval av aktiviteter att välja bland på Träffpunkterna runt om i Enköping och dess omnejd. En av de välbesökta aktiviteterna äger rum på fredagar i Kryddgårdens A-sal, under ledning av dansläraren Kristina Montin.

– Puh, jag är helt slut efter ett sådant här pass, säger Kristina Montin, efter att hon precis avslutat ett 45 minuter långt danspass.

– Det här har blivit jättepopulärt. I början var vi 6-7 stycken. I dag är vi mellan 20 och 30 personer på varje pass. Det är jättesynd att man vill spara in på det här, säger Kristina Montin.

Det Kristina syftar på är tjänstemännens sparförslag som kan komma att innebära att Träffpunkterna, i dess nuvarande form, tas bort. Och enligt Kristina är det något som inte får ske.

– Alla de här sociala aktiviteterna är jätteviktiga, oavsett om det är dans eller bingo. Utan dessa skulle många bli sittande hemma i stället och knapra piller och vänta på att hemtjänsten ska komma, säger Kristina Montin.

Precis till vänster om ingången till A-salen ligger en protestlista halvfull med underskrifter från personer som vill bevara Träffpunkterna. I veckan ska underskrifterna ska läggas i högen tillsammans med de tusentals andra underskrifterna som redan lämnats in till kommunen.

Under passet assisteras Kristina av aktivitetsledarna Marie Mastrotanasi och Caroline Hall, som dagligen ser nyttan av Träffpunkerna.

– Det som är så bra är att alla kan delta efter sina egna förutsättningar, Marie Mastrotanasi och tillägger:

– Vårt mål är ju att de som deltar ska hålla sig friskare längre och så länge som möjligt kan klara sig själva utan att behöva flytta till ett omvårdnadsboende, säger hon.

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34