E-sport. Nästa år hålls The International Dota 2 Championships i Globen. Bilden är från 2018 års upplaga av tävlingen. Foto: Dota 2 The International

Stor e-sporttävling till Globen

Nästa år hålls The International Dota 2 Championships som firar 10 års-jubileum i Ericsson Globe.

  • Publicerad 11:33, 27 aug 2019

Igår blev det klart att Stockholm blir nästa värd för e-sportstävlingen The International Dota 2 Championships. I mästerskapet tävlar 18 inkvalade lag i strategispelet Dota 2. Det är första gången sen 2011 som tävlingen hålls i Europa, och första gången som den kommer till Stockholm.

– Vi är glada och hedrade att vi i global konkurrens lyckats få detta prestigeevenemang till Stockholm och Ericsson Globe för sitt 10-årsjubileum, och extra kul är det att e-sportvärldens blickar än en gång får riktas mot vår huvudstad, kommenterar Marie Lindqvist, vd Stockholm Live.

I samband med avslöjandet uttalade sig finansborgarråd Anna König Jerlmyr på Dota 2s officiella Youtube-kanal.

– Stockholm är sprängfyllt av kreativitet och passionen för Dota går djupt. Vi är hedrade att välkomna världen att heja på sina favoritlag samtidigt som vi hyllar ett årtionde av mästare när de tävlar om den mest prestigefulla trofén inom e-sport.

Förra veckan hölls årets mästerskap i Shanghai med en rekordsumma på 350 miljoner kronor i prispotten. Det innebär att The International Dota 2 Championships är e-sporttävlingen med höst prissumma.

Tävlingen inleds i Ericsson Globe 18 augusti 2020 och arrangeras av spelägaren Valve. Biljetter är ännu inte släppta.

Här sänks hastigheten i Farsta och Skarpnäck

Nyheter Hela listan: 52 gator skyltas om Staden fortsätter att se över hastighetsbegränsningarna. På nästa trafiknämnd spikas nya ändringar, bland annat för Söderort.fredag 13/9 15:03