Stor enkät: Så minns Södra sidan 2018

Skogsbränder, VM-jubel och regeringskris. Mycket har hänt under året – men vad kommer du lägga på minnet? Vi har frågat tio personer i våra områden.

  • Publicerad 11:50, 31 dec 2018

Vad kommer du att minnas av 2018?

Peter "Tumbatomten" Christiansen, Tumba:

– Sommarens extrema värme! Jag njöt. Jag spelade extra mycket golf och åkte motorcykel, det är sånt man kan göra när det är varmt.

Gevorik Martirosyan, Bredäng:

– Skolan! Jag har skaffat många nya vänner i år och vi har gjort en massa roliga saker tillsammans.

Sandra, Masmo:

– Det jag kommer komma ihåg är sommarens värme, bästa sommaren ever.

Kalle Forsberg, Huddingepolis:

– Det har varit ovanlig många grova våldsbrott, jag tänker särskilt på handgranatattacken i Vårby i januari. Men polisen och kommun har samtidigt gjort mycket bra som har haft effekt.

Madeleine Appelborn, Skärholmen:

– Den bästa och varmaste sommaren! Jag älskar värmen!

Jessica, Tumba:

– Det jag kommer minnas från 2018 är smärtan från min skadade axel och min sons skadade fot. För 2019 hoppas jag på bra hälsa och fred på jorden.

Ojie Tambe, Flemingsberg:

– Alla mina evenemang har varit en succé. Särskilt Africa festival i Huddingegymnasiet. Det var jättemycket folk, det var folk överallt. Nästa år blir det ännu större.

Mohius, Norsborg:

– Det jag kommer minnas är att jag flyttade hit till Sverige och började studera. Jag är utbildad läkare i hemlandet och hoppas klara kunskapsprovet under 2019 för att börja jobba på sjukhus.

Kevin, Norsborg:

– Det jag kommer komma ihåg är min vackra resa under sommaren, jag fick sola och bada. För nästa år hoppas jag på att få ett fast jobb där jag trivs.

Hadia, Fittja:

– Det jag kommer minnas är att jag gick ut grundskolan och att jag är redo för framtiden. Jag hoppas att jag får träffa mina systrar som bor utomlands under 2019.