Korvfabriken. Kontorshuset på Karlbergsvägen 77 kallar Korvfabriken för att det tidigare rymde just en korvfabrik. Foto: Mimmi Epstein

Stor fastighet i Vasastan kan bli ny skola

Istället för att riva den stora fastigheten Kadetten 29 på Karlbergsvägen 77 kan det bli aktuellt att göra om den till en ny skola.

  • Publicerad 11:40, 5 okt 2018

Det har varit många turer kring Kadetten 29 på Karlbergsvägen 77 i Vasastan. Som vi tidigare skrivit har ägarna Karlbergsvägen 77 Fastighets AB velat riva fastigheten och bygga ett nytt bostadshus. De planerna har nu lagts på is och istället har ett nytt förslag kommit upp på agendan.

Planen: "Korvfabriken" på Karlbergsvägen rivs för nya bostäder

Det är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, som lagt ett bud på Kadetten 29 för att renovera fastigheten och göra om den till en skola, antingen på grundskole- eller gymnasienivå.

– Vi tycker att Stockholm behöver fler skollokaler i centrala lägen och det är en väldigt bra fastighet för skollokaler, säger Ilija Batljan, VD och grundare av SBB.

Tänker ni er att det ska bli en kommunal skola eller en skola i privat regi?

– Det återkommer vi om, säger Ilija Batljan.

Nu pågår budprocessen som förväntas vara avslutad i december. Om de vinner budgivningen beräknar SBB att skolan skulle kunna vara färdig till nästa höst.

Nu fattas beslut om att riva hus i Vasastan

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00