Korvfabriken. Kontorshuset på Karlbergsvägen 77 kallar Korvfabriken för att det tidigare rymde just en korvfabrik. Foto: Mimmi Epstein

Stor fastighet i Vasastan kan bli ny skola

Istället för att riva den stora fastigheten Kadetten 29 på Karlbergsvägen 77 kan det bli aktuellt att göra om den till en ny skola.

  • Publicerad 11:40, 5 okt 2018

Det har varit många turer kring Kadetten 29 på Karlbergsvägen 77 i Vasastan. Som vi tidigare skrivit har ägarna Karlbergsvägen 77 Fastighets AB velat riva fastigheten och bygga ett nytt bostadshus. De planerna har nu lagts på is och istället har ett nytt förslag kommit upp på agendan.

Planen: "Korvfabriken" på Karlbergsvägen rivs för nya bostäder

Det är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, som lagt ett bud på Kadetten 29 för att renovera fastigheten och göra om den till en skola, antingen på grundskole- eller gymnasienivå.

– Vi tycker att Stockholm behöver fler skollokaler i centrala lägen och det är en väldigt bra fastighet för skollokaler, säger Ilija Batljan, VD och grundare av SBB.

Tänker ni er att det ska bli en kommunal skola eller en skola i privat regi?

– Det återkommer vi om, säger Ilija Batljan.

Nu pågår budprocessen som förväntas vara avslutad i december. Om de vinner budgivningen beräknar SBB att skolan skulle kunna vara färdig till nästa höst.

Nu fattas beslut om att riva hus i Vasastan

 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00