Kärleksmanifestation. Prinsessan Sofia, Familjen, Junior Brielle och Loreen kommer till gratisfestivalen på Gärdet i helgen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se / Patricia-Reyes / Pressbild / Annika Aschberg

Stor gratisfestival på Gärdet i helgen

Let's Make Love Great Again är gratisfestivalen som vill verka för det goda i samhället. På plats finns både prinsessan Sofia och stjärnor som Johnossi, Darin, Maxida Märak och The Sounds.

  • Publicerad 13:43, 9 aug 2018

Initiativtagaren Niclas Lagerstam säger att han var fruktansvärt trött på allt hat och all polarisering på sociala medier. Ur frustrationen väcktes en idé om en opolitisk rörelse med syfte att förena människor istället för att splittra.

– Let’s Make Love Great Again är en manifestation, festival eller samlingspunkt för människor som vill verka för det goda i samhället. Om alla är lite mer kärleksfulla och respekterar varandra kan världen bli en bättre plats, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En uppmärksammad samarbetspartner är prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse. Prinsessan Sofia kommer även att finnas på plats under helgen för att medverka i ett av de många panelsamtal som pågår både lördag och söndag.

– Det är naturligtvis jätteroligt och en win-win att de vill vara med. Tillsammans är vi starkare, säger Niclas Lagerstam.

Och det kommer mera. Helgens gratisfestival (vars namn är en mer kärleksfull variant på Donald Trumps slogan "Make America Great Again") är startskottet för någonting som är tänkt att bli ett livslångt projekt.

– Det finns bland annat planer på föreläsningsturnéer som inleds redan i höst. Vi vill skapa uppmärksamhet kring de här frågorna och uppmana folk att vara mer kärleksfulla och bete sig på ett bra sätt. Att upplysa om hur man kan göra gott är en rörelse som jag vill ska pågå resten av mitt liv, säger Niclas Lagerstam.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här är artisterna som uppträder

Lördag

Julia Frej 13:30

Thomas Di Leva 15:00

Vånna Inget 16:00

Jaquee 17:00

Medborgarbandet 18:00

Stina Velocette 19:00

The Sounds 20:00

Junior Brielle 21:00

Darin 21:30

Söndag

Ester Vallee 13:30

Maia Hirasawa 15:00

Mikael Wiehe 16:00

Kaliffa 17:00

Maxida Märak 18:00

Loreen 19:00

Familjen 20:00

Johnossi 20:30

Under båda dagarna blir det även ett stort antal panelsamtal. Mer info här