SPRIDER UT SIG. Rastaurangkedjan Max Burgers planerar för att kunna öppna i Tumba. Men när är ännu oklart. Foto: Sacharias Källdén

Stor hamburgerkedja vill öppna i Tumba

Den väletablerade hamburgerkedjan Max Burgers planerar att öppna intill Tumba centrum. Nyligen köpte restaurangjätten byggnaden där Beijer bygghandel håller till, som man hoppas kunna få riva för att bygga upp en helt ny restaurang.

  • Publicerad 12:00, 26 mar 2020

Det var tidningen Fastighetsvärlden som först skrev om nyheten att den väletablerade hamburgerkedjan Max Burgers vill etablera sig i Tumba.

Henrik Lejon, etableringsansvarig på Max Burgers bekräftar uppgifterna för BotkyrkaDirekt i en skriftlig kommentar.

– Vi är glada för det här läget i Tumba och ser fram emot att kunna servera goda burgare både till boende i Tumba och de som är på genomresa genom kommunen, säger han.

Totalt rör det sig om en yta på 3 200 kvadratmeter i fastigheten Yrkesskolan 5, där nuvarande Beijer bygghandel just nu ligger, som ligger strax intill McDonalds.

40 nya arbetstillfällen

För att kunna genomföra etableringen vill Max riva den befintliga byggnaden till förmån för en helt ny restaurang.

Genom att öppna en ny restaurang hoppas man bidra till fler arbetsplatser för kommuninvånarna.

– Max bidrar också som arbetsgivare i närområdet och när det närmar sig öppning kommer vi anställa cirka 40 personer till den nya restaurangen, säger Henrik Lejon.

När kan Max Tumba tänkas öppna?

– Vi har precis genomfört köpet. Planeringen ska påbörjas och det är därför för tidigt att sätta ett öppningsdatum för en färdig restaurang, säger Henrik Lejon.