Polis. Caroline Edberg och Stefan Dahlgren, poliser i lokalpolisområde Täby. Foto: Kevin Wedin

Stor insats ska förebygga bostadsinbrott

Semestern gör att allt färre är kvar hemma i Danderyd - något som också ökar risken att bli utsatt för inbrott. Därför anordnade polisen en brottsförebyggande insats under onsdagen.

  • Publicerad 15:26, 4 jul 2018

Under onsdagseftermiddagen genomför lokalpolisen i Danderyd, tillsammans med kommunens grannsamverkansbil, en brottsförebyggande insats runt om i Danderyd. Med ett par polisbilar och poliscyklar ska man åka man runt på vägar där det nyligen blivit inbrott. Vi träffade poliserna innan det var dags att bege sig ut.

– Vi är ute i de områden som senast haft inbrott. Idag kommer vi vara nere i Stocksund och Nora, där har vi de två senaste inbrotten som inträffat. Då kommer vi prata med de som bor i områdena och berätta om vad de kan tänka på, säger Caroline Edberg, lokalpolis.

– Det är mycket det vanliga, att hålla koll på varandra. Ser man på tidigare år så är det förhöjd inbrottsrisk under sommaren. Så se till att det ser ut som att man inte är bortrest, prata med grannar och be dem kolla huset, säger Stefan Dahlgren, lokalpolis.

Minskar risken för inbrott

Under sommaren planerar man att göra samma typ av insatser tillsammans med respektive grannsamverkansbil i både Täby och Vallentuna.

– Det är svårt med brottsförebyggande, hur mäter vi det på ett bra sätt? Det man vet är dock att bra grannsamverkan får ned inbrott med 16-25 procent, säger Stefan Dahlgren och fortsätter:

– Vårt huvuduppdrag inom det här är att medvetandegöra folk och att det finns stor risk att, om det skett inbrott på en adress, att det sker inom samma område.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu startar högsäsongen för båtligor

Nyheter Internationella stöldligor Svenska båtmotorer är attraktiva byten för internationella stöldligor. Under vintermånaderna ökar antalet inbrott hos båtägarna.torsdag 20/9 11:24

Polisen varnar: "brotten på sociala medier ökar"

Nyheter "I allra värsta fall kan det vara en pedofil" Polisen i Norrort har gått ut och varnat föräldrar och ungdomar för sociala medier. Antalet anmälningar om brott på sociala medier brukar öka vid terminsstart. Polisen ”Bosse” ger bästa tipsen.onsdag 19/9 17:01