Stängning. En av modebutikerna i Täby Centrum går i konkurs. Foto: Roffe Andersson

Stor klädkedja stänger i Täby Centrum

Det svenska klädmärket Boomerang har gått i konkurs. Företaget har fyra egna butiker i Stockholm som nu har tagits över av förvaltare.

  • Publicerad 12:36, 8 jan 2018

2018 har hittills varit ett mörkt år för Sveriges klädföretag och deras verksamheter i Stockholm. Förra veckan gick H&M ut med att flagskeppsbutiken på Drottninggatan stängs som ett led i vikande försäljningssiffror.

H&M stänger stor butik i City

Nu kommer nästa smäll: Klädföretaget Boomerang har gått i konkurs. Företaget har bland annat fyra egna butiker i Stockholm som är lokaliserade i PK-huset, Täby Centrum, Nacka Forum samt i Barkarby Outlet. De har även egna avdelningar på NK-herr och Åhlens Citys damavdelning samt obemannade säljställen i Mall och Scandinavia.

– Det är hemskt tråkigt, säger Tony Sewanderson, marknadschef på Boomerang.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Butiker i fara

En konkursansökan lämnades in i torsdags och sedan dess har företaget drivits av en konkursförvaltare. Butikerna har dock hållits fortsatt öppna under helgen. Vad som kommer att hända med butikerna framöver är ännu oklart. Nya besked väntas i dag, måndag.

– De är öppna, men vi informerar alla kunder att det är konkursförvaltaren som driver butikerna och om de villkor som nu gäller. Tyvärr gäller inte längre presentkort, tillgodokvitton, reklamationsköp med mera, säger Tony Sewanderson.

"Vi hoppas hitta en lösning"

Någon särskild rea är inte inplanerad i nuläget.

– I och med att vi ligger mitt i en rea-fas är det den rea och de fullpriser som ligger på produkterna som gäller. Det är det beskedet konkursförvaltaren har gett, säger Tony Sewanderson.

Boomerang grundades 1976 och har i dagsläget 120 anställda över hela landet.

Om varumärket kommer att leva vidare i ny regi eller om det läggs ned helt är inte klarlagt.

– Vi hoppas hitta en lösning. Det är ett fantastiskt varumärke. Just nu väntar vi besked från konkursförvaltaren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm