Polisen gjorde en stor razzia mot narkotika på krogar i City. Foto: Genrebild Mostphotos/Sacharias Källdén

Stor knarkrazzia på krogar i City

Polisens insatser mot narkotika och grov kriminalitet bland Stockholms krogar fortsätter.

  • Publicerad 11:15, 11 dec 2019

Det var i helgen som polisen gjorde en nya razzior på flera krogar i Stockholms city, som ett led i deras operation Krog 2022, som är polisens arbete mot grov organiserad brottslighet i krogvärlden.

Polisrazzia mot flera krogar i innerstan

Enligt polisen visar helgens resultat på en "omfattande handel" av narkotika på krogarna.

Under insatsen gjordes 45 polisanmälningar, 40 personer rapporterades för olika typer av narkotikabrott. 28 av dessa hade inte tidigare varit i kontakt med polisen för liknande brott, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Dessutom beslagtogs en mängd narkotika, bland annat kokain, amfetamin, cannabis, ecstasy och ketamin, enligt polisen.

– Ett av målen med narkotikainsatsen är att på ett tidigt stadium avbryta pågående narkotikamissbruk. Att så många av personerna vi rapporterade aldrig har varit i kontakt med oss tidigare gällande narkotika visar hur viktiga de här insatserna är för att överhuvudtaget upptäcka dessa personer, säger Patrick Widell, kommissarie i Polisområde city i ett uttalande.

Polisen hoppas också, genom att göra såna här razzior, att användandet av narkotika ska minska på krogarna på grund av risken att bli upptäckt. Polisen samarbetar även med krognäringen för att utbilda personalen.

– Under insatsen kunde vi se att krogar som har arbetat hårt med att utbilda sin personal och arbetar med problematiken, har större framgång gällande det förebyggande narkotikaarbetet, uppger Patrick Widell.