Skynda fynda. Det en person tröttnat på kan få nytt liv i någon annans garderob. Helena Sjöborg gillar loppisar. Foto: Helena Sjöborg/Privat

Stor loppis ska arrangeras i Hässelby

I maj är tanken att en stor loppis ska gå av stapeln i Folkets Hus i Hässelby villastad. En första förfrågan i en Facebookgrupp har väckt mångas intresse.

  • Publicerad 16:38, 24 feb 2020

– Vi brinner själva väldigt mycket för loppisar och tycker det är kul med återvinning, därav att vi tycker det är dags för Hässelby att få en loppis, säger Hässelbybon Helena Sjöborg som håller i projektet.

Hon har vanan inne av att anordna loppis. För några år sedan tog hon och en väninna över en loppis som Norra Ängby trädgårdsstadsförening i Bromma tidigare drivit i många år.

På loppisen i Bromma får säljarna lämna in sina saker, så säljer arrangörerna varorna åt dem. Om det ska vara samma upplägg som i Bromma eller om Hässelbyborna själva vill sälja sina saker återstår att se.

– Det är väldigt splittrat vad folk tycker och vill. Vi har nyligen börjat luska i det här och hälften verkar vilja sälja själva medan andra vill lämna in, säger Helena Sjöborg.

Stort intresse

I dagarna ska arrangörerna besöka Folkets hus för att fundera på vad som kan bli bästa upplägget där.

– Det kanske går att köra någon kombo? Med tanke på hur många det är som har svarat och visat intresse så känns det som om det kommer komma väldigt många iallafall. Ju fler som säljer desto fler kommer komma, säger Helena Sjöborg.

En Facebookgrupp som kommer att heta "Hässelby loppisen" är planerad för att göra det lätt att anmäla sig. Tidigare loppisar som Helena Sjöborg styrt upp har det som blivit över antingen hämtats av ägarna eller skänkts till Läkarmissionen, troligtvis kommer det bli ett liknande upplägg även i Hässelby.

Loppis

16 och 17 maj går loppisen av stapeln i Folkets Hus i Hässelby villastad.

Arrangör är Helena Sjöborg.

För mer information håll utkik på Facebook och kolla in anslagstavlorna runtom i Hässelby och Vällingby.

Inget tillfälligt hotellboende för Järvas äldre

Nyheter Finansborgarrådet: Är inte en lösning Låt Järvas äldre flytta till hotell för att minska risken för smittspridning, löd en uppmaning i ett öppet brev till staden i veckan. Men enligt Anna König Jerlemyr (M), finansborgarråd, finns inga...fredag 3/4 15:55

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt