Vanligt. ”Lustgaspatroner är väldigt enkelt att få tag på”, säger Sofie Anderman. Foto: Joel Stockman

Stor mängd lustgaspatroner har hittats i Hässelby-Vällingby

Fältare i Hässelby-Vällingby har hittat mängder av lustgaspatroner runt om i stadsdelen. Nu vill de varna föräldrar om riskerna med att ungdomar andas in lustgasen.

  • Publicerad 11:28, 6 jul 2018

Att andas in lustgaspatroner är inget nytt fenomen. Men nu har fältassistenterna i Hässelby-Vällingby hittat en stor mängd tomma patroner på platser där de vet att ungdomar hänger. Bland annat ett 70-tal på Maltesholmsbadet.

– Det inte är olagligt och används inom sjukvården så många tänker kanske att det är ofarligt. Men om lustgasen inte blandas ut med syre kan det leda till syrebrist, säger Sofie Anderman, preventionssamordnare.

Medvetslöshet och skador på stämband och i näsan är de främsta riskerna.

– Vi vill nå ut med informationen till vårdnadshavare så att de kan prata med sina barn, säger Sofie Anderman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00