Vanligt. ”Lustgaspatroner är väldigt enkelt att få tag på”, säger Sofie Anderman. Foto: Joel Stockman

Stor mängd lustgaspatroner har hittats i Hässelby-Vällingby

Fältare i Hässelby-Vällingby har hittat mängder av lustgaspatroner runt om i stadsdelen. Nu vill de varna föräldrar om riskerna med att ungdomar andas in lustgasen.

  • Publicerad 11:28, 6 jul 2018

Att andas in lustgaspatroner är inget nytt fenomen. Men nu har fältassistenterna i Hässelby-Vällingby hittat en stor mängd tomma patroner på platser där de vet att ungdomar hänger. Bland annat ett 70-tal på Maltesholmsbadet.

– Det inte är olagligt och används inom sjukvården så många tänker kanske att det är ofarligt. Men om lustgasen inte blandas ut med syre kan det leda till syrebrist, säger Sofie Anderman, preventionssamordnare.

Medvetslöshet och skador på stämband och i näsan är de främsta riskerna.

– Vi vill nå ut med informationen till vårdnadshavare så att de kan prata med sina barn, säger Sofie Anderman.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Oron ökar hos grannar till nya tunnelbanan

Nyheter ✓Trots starkt stöd ✓Ny stor attitydsundersökning för jätteprojektet Region Stockholm har genomfört sin årliga attitydundersökning om den nya tunnelbanan. Resultatet visar att kännedomen ökar bland grannarna, samtidigt som oron för byggtiden blivit lite större trots...torsdag 21/2 7:00

Flera takboxstölder i norrort inför sportlovet

Nyheter Familj blev av med takboxen utanför radhuset i Brunnby Park Många i norrort har den senaste tiden blivit av med takboxar från sina bilar. Täby och Vallentuna har varit hårt drabbade, men nu har tjuvarna även nått Väsby. Natten till tisdagen stals en låst...torsdag 21/2 6:30