Vanligt. ”Lustgaspatroner är väldigt enkelt att få tag på”, säger Sofie Anderman. Foto: Joel Stockman

Stor mängd lustgaspatroner har hittats i Hässelby-Vällingby

Fältare i Hässelby-Vällingby har hittat mängder av lustgaspatroner runt om i stadsdelen. Nu vill de varna föräldrar om riskerna med att ungdomar andas in lustgasen.

  • Publicerad 11:28, 6 jul 2018

Att andas in lustgaspatroner är inget nytt fenomen. Men nu har fältassistenterna i Hässelby-Vällingby hittat en stor mängd tomma patroner på platser där de vet att ungdomar hänger. Bland annat ett 70-tal på Maltesholmsbadet.

– Det inte är olagligt och används inom sjukvården så många tänker kanske att det är ofarligt. Men om lustgasen inte blandas ut med syre kan det leda till syrebrist, säger Sofie Anderman, preventionssamordnare.

Medvetslöshet och skador på stämband och i näsan är de främsta riskerna.

– Vi vill nå ut med informationen till vårdnadshavare så att de kan prata med sina barn, säger Sofie Anderman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Kvinna våldtogs i taxi för sju år sedan – nu åker gärningsmannen fast

Nyheter 2011 våldtogs en kvinna i en taxi på väg hem till Södermalm efter en utekväll i City. Nu har polisen till slut lyckats få tag på gärningsmannen.tisdag 20/11 17:13

JARNLO: Stockholm förtjänar faktiskt mer kärlek

Krönika "Det finns ingen plats har det bättre än här" Hemvändare? Nej tack, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om beslutet att stanna i Stockholm trots att familjen växer.tisdag 20/11 16:50