Vanligt. ”Lustgaspatroner är väldigt enkelt att få tag på”, säger Sofie Anderman. Foto: Joel Stockman

Stor mängd lustgaspatroner har hittats i Hässelby-Vällingby

Fältare i Hässelby-Vällingby har hittat mängder av lustgaspatroner runt om i stadsdelen. Nu vill de varna föräldrar om riskerna med att ungdomar andas in lustgasen.

  • Publicerad 11:28, 6 jul 2018

Att andas in lustgaspatroner är inget nytt fenomen. Men nu har fältassistenterna i Hässelby-Vällingby hittat en stor mängd tomma patroner på platser där de vet att ungdomar hänger. Bland annat ett 70-tal på Maltesholmsbadet.

– Det inte är olagligt och används inom sjukvården så många tänker kanske att det är ofarligt. Men om lustgasen inte blandas ut med syre kan det leda till syrebrist, säger Sofie Anderman, preventionssamordnare.

Medvetslöshet och skador på stämband och i näsan är de främsta riskerna.

– Vi vill nå ut med informationen till vårdnadshavare så att de kan prata med sina barn, säger Sofie Anderman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Nyheter Frågor och svar om haveriet på stationerna Stockholm City och Odenplan Varför bygger man en supermodern tåganläggning utan vanliga trappor? Och varför måste man stänga hela stationen när rulltrapporna inte fungerar. Vi frågade Trafikverket, som byggt de nya stationerna...tisdag 17/7 6:50

Då vet du att låten är en sommarplåga

Nyheter Expertens guide till musiken vi hatar att vi älskar Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.måndag 16/7 21:15