Motaktionen äger rum på Odenplan ikväll. Foto: Maja Brand

Stor motaktion mot Black Friday i Stockholm

Vardagen är svart för den svenska skogen. Det menar Greenpeace som ikväll arrangerar en motaktion mot Black Friday-kommersen i Stockholm.

  • Publicerad 12:45, 23 nov 2018

Istället för shoppinghets kommer Greenpeace ikväll arrangera en stor motaktion på Odenplan mot Black Friday. Där ska de bland annat visa en film på stationshuset om den svenska skogens svarta vardag.

– Sveriges skogar, och livet där i, befinner sig i en kris. Vi har inte råd att förlora en enda gammelskog till. Därför står vi på Odenplan idag, säger Lina Burnelius, som är ansvarig för skogsfrågor på Greenpeace i Sverige, i ett pressmeddelande.

Manifestationen är mellan klockan 17 och 19 på Odenplan ikväll.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00