Regnbåge över Nackareservatet. Läs om programmet på Facebook/Biologiska mångfaldens dag i Nackareservatet. Foto: Erik Hansson

Stor naturfestival hålls i Nackareservatet

Är du redo att gå upp i ottan för att titta på fåglar och andra djur? Då ska du ta dig till Nackareservatet på onsdag nästa vecka, klockan sju på morgonen.

  • Publicerad 15:35, 13 maj 2019

Nästa vecka ordnas en stor naturfestival i Nackareservatet. På plats kommer finnas allt från fågelskådare och botaniker till småkrypsexperter och groddjurskunniga. Dagen startar klockan sju på morgonen och pågår till midnatt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vill man se och höra fåglar brukar det vara bäst vid gryning, därför har vi valt de här tiderna, säger Erik Hansson, Björkhagenbo och initiativtagare till naturfestivalen.   

Efter skymningen ordnas även ”natt-lys”.

– Då lyser vi upp ett lakan och det gör att olika insekter dras dit, bland annat nattfjärilar.

Lyssna på fladdermössen

En annan populär aktivitet efter mörkrets inbrott är fladdermuslyssning, tillägger Erik Hansson.

– Man använder ultraljudsdetektorer för att höra fladdermössen kommunicera via sitt ekolod. Det är riktigt häftigt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Liknande naturdag har ordnats tidigare i reservatet, men då i betydligt mindre format. I år är första gången så många aktörer är med, bland andra Stockholm stad, Naturskyddsföreningen, Entomologiska föreningen i Stockholm och Grodkollen. På programmet står artbingo och en rad utflykter för att titta på till exempel fåglar, humlor, växter och småkryp.    

Naturfestivalen äger rum 22 maj, samma dag som Biologiska mångfaldens dag firas runt om i landet och världen. Det är gratis, sånär som på några få aktiviteter. Ta med egen picknick. Platsen är fälten vid Björkhagendammen, innanför Markuskyrkan.  

Det här stör vi oss mest på hos grannen

Nyheter LISTA: Sakerna som skapar störst grann-ilska i Stockholm Irriterar du dig på dina grannar? Då är du långt ifrån ensam. Här är listan på vad flest personer ogillar med sina grannar.söndag 26/5 8:00

Nu är sommarens queerskejt igång i Söderort

Nyheter ✔ För alla ✔ Gratis utlån ✔ Coaching För tre år sedan startades tjejskejt, ett fredat rum som har vuxit enormt i popularitet sedan dess. Men något saknades, något för alla andra. Queerskejt växer nu fram i Högdalens skejtpark – och...fredag 24/5 16:06