Regnbåge över Nackareservatet. Läs om programmet på Facebook/Biologiska mångfaldens dag i Nackareservatet. Foto: Erik Hansson

Stor naturfestival hålls i Nackareservatet

Är du redo att gå upp i ottan för att titta på fåglar och andra djur? Då ska du ta dig till Nackareservatet på onsdag nästa vecka, klockan sju på morgonen.

  • Publicerad 15:35, 13 maj 2019

Nästa vecka ordnas en stor naturfestival i Nackareservatet. På plats kommer finnas allt från fågelskådare och botaniker till småkrypsexperter och groddjurskunniga. Dagen startar klockan sju på morgonen och pågår till midnatt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vill man se och höra fåglar brukar det vara bäst vid gryning, därför har vi valt de här tiderna, säger Erik Hansson, Björkhagenbo och initiativtagare till naturfestivalen.   

Efter skymningen ordnas även ”natt-lys”.

– Då lyser vi upp ett lakan och det gör att olika insekter dras dit, bland annat nattfjärilar.

Lyssna på fladdermössen

En annan populär aktivitet efter mörkrets inbrott är fladdermuslyssning, tillägger Erik Hansson.

– Man använder ultraljudsdetektorer för att höra fladdermössen kommunicera via sitt ekolod. Det är riktigt häftigt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Liknande naturdag har ordnats tidigare i reservatet, men då i betydligt mindre format. I år är första gången så många aktörer är med, bland andra Stockholm stad, Naturskyddsföreningen, Entomologiska föreningen i Stockholm och Grodkollen. På programmet står artbingo och en rad utflykter för att titta på till exempel fåglar, humlor, växter och småkryp.    

Naturfestivalen äger rum 22 maj, samma dag som Biologiska mångfaldens dag firas runt om i landet och världen. Det är gratis, sånär som på några få aktiviteter. Ta med egen picknick. Platsen är fälten vid Björkhagendammen, innanför Markuskyrkan.  

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00