Fara. Enligt läsaren är många oroade över att rejäla grenar fallit från träden den senaste tiden. Foto: Läsarbild

Stor oro för fallande grenar i Tessinparken

Under sommaren har flera tunga grenar fallit från träden i Tessinparken. Nu säger en läsare att många är oroliga för att någon ska komma till skada.

  • Publicerad 15:47, 9 aug 2019

Anledningen att läsaren hört av sig till ÖstermalmDirekt är de stora grenar som fallit från några av Tessinparkens kastanjeträd. I ett mejl konstaterar läsaren att det hänt vid tre tillfällen under en månads tid och att det är "ett under att varken människor eller fordon skadats."

"Men hur länge ska politikerna räkna med denna tur? Nu är det hög tid att ta tag i problemet", skriver han.

Parkerad bil på Östermalm krossades av fallande träd

Parkmiljöavdelningen på Östermalms stadsdelsförvaltning är medvetna om att större grenar fallit till marken, men skriver i ett mejl att det endast skett vid två tillfällen. Och någon åtgärd är inte att vänta.

"Grenbrotten behöver inte betyda att hästkastanjerna är i dålig kondition och att fler grenar eller hela träd kommer att falla. Efter den okulära besiktningen som har gjort syns inga tecken på att träden är skadade av ex röta eller kastanjeblödarsjuka", står det i mejlet.

Parkmiljöavdelningen vågar dock inte lova att det inte kommer falla stora grenar från träden igen.

"Någon hundraprocentig garanti för att träd eller granar kommer att falla kan inte ges. Träd är ett levande material och beter sig inte alltid som man vill."

För läsaren råder det dock ingen tvekan om att grenarna är murkna och att träden behöver tas om hand.

"Vi är många som oroas över den tveksamma skötseln av träden från  parkförvaltningen", skriver han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android