Ökad närvaro. "Vi försöker vara ute så mycket vi kan för att öka tryggheten", säger Aleksandar Jeremic, lokalområdespolis i Hallunda-Norsborg. Foto: Sara Ringström

Stor polisinsats efter mordet i Norsborg

Ett stort antal förhör har hållits och flera dörrknackningsinsatser har gjorts för att lösa mordet på den man i 20-årsåldern som sköts i Norsborg förra söndagen. Men polisen har ännu ingen gripen. I veckan har fritidsgården hållit extra öppet på grund av det som hänt.

  • Publicerad 14:39, 3 nov 2017

Hur får unga människor tag på vapen? Det ska inte vara lätt att få tag i ett vapen

Under veckan har ett intensivt utredningsarbete fortsatt för att lösa mordet på Iduns Väg i söndags, enligt Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

– Ett stort antal förhör har hållits och i onsdags kväll genomfördes en stor dörrknackningsinsats med hjälp av områdespolisen, säger hon.

Polisen har ännu ingen misstänkt gripen för skjutningen och har inte heller gått ut med något motiv till den. Nu ska man sätta upp affischer i portar och runtom i området för att nå fler.

– Målet är att ha pratat med alla i de portar där folk kan ha sett något, säger Aleksandar Jeremic, lokalområdespolis i Hallunda-Norsborg.

Under veckan har polisen i Botkyrka ökat sin närvaro i Norsborg.

– Stämningen i området är tryckt, folk är tagna över att det skett ett mord några meter från ett bostadshus. Vi försöker vara ute så mycket vi kan för att öka tryggheten, säger Aleksandar Jeremic.

Tidigare i veckan, i måndags, hölls en minnesstund på fritidsgården Musikhuset i Norsborg.

Egentligen skulle fritidsgården ha stängt under höstlovets första dag, men den planen ändrades.

– Han var barndomsvän till många och kände både personal och ungdomar här på gården. Vi har haft öppet hus hela dagen, vi kände att det behövdes en plats dit folk i området kunde komma och prata, säger Matilda Malke som jobbar på gården och som själv kände den unge mannen.

Han gick själv hit när han var yngre. En tjej som kommit till minnesstunden minns honom.

– Han var en fin kille. Det är en chock att han är borta, säger hon.

Robert Aslan (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, kommer in på gården.

– Jag beklagar sorgen, jag förstår att det är många här som är ledsna över det som hänt, säger han.

"Blir inte chockad längre"

Motivet bakom mordet är än så länge okänt. Men många frustrerade över det dödliga våldet och de skjutningar som bara verkar bli vanligare. I början av september sköts en ung man ihjäl i Storvreten.

– Hur får unga människor tag på vapen? Det ska inte vara lätt att få tag i ett vapen. Men det här händer så ofta nu att du nästan inte blir chockad längre, säger en tjej.

– Och hur kan det vara så lätt att döda en annan människa, undrar en annan.

En kille i mellanstadieåldern säger att han inte kände han som sköts, men att han förstår hur det känns.

– Jag beklagar sorgen. Jag vet hur det känns, min kompis Aimen dödades också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.