Matchdags. Klockan 15 inleds matchen mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena. Foto: Most Photos

Stor polisinsats inför dagens fotbollsmatch

I dag tar Djurgården emot Malmö FF på Tele2 Arena. Stockholmspolisen konstaterar att "ordningsstörningar inte kan uteslutas."

  • Publicerad 09:00, 10 maj 2018

Under torsdagen väntar en ny fotbollsmatch på Tele2 Arena. Klockan 15 inleds finalen i Svenska cupen mellan Djurgården och Malmö FF. Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för evenemanget och skriver i ett pressmeddelande att erfarenheter från tidigare matcher mellan de två lagen gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas.

En väntad mötesplats för supportrarna inför matchen är Kornhamnstorg i Gamla stan och ute på arenaområdet.

Störningar i såväl kollektivtrafiken som i övrig trafik kan ske timmarna före match samt vid matchens slut, skriver polisen i pressmeddelandet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Senast polisen gick ut med ett pressmeddelande i samband med en fotbollsmatch var när Hammarby mötte Djurgården på samma arena så sent som den 29 april. Polisens sammanfattning av kvällen innehöll bland annat misshandel, sexuellt ofredande och våld mot tjänsteman.

– Det har sammantaget varit stökigt idag och det har drabbat de supportrar som velat gå på ett tryggt och trevligt evenemang, sa Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats, i ett pressmeddelande efter matchen.

Senare samma natt utbröt ett stort huliganbråk på en krog i Gamla stan som resulterade i att tre personer behövde föras till sjukhus.

Tre till sjukhus efter huliganbråk i natt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu lägger sig isarna i Söderort

Nyheter Så är skridskoläget på sjöarna Många skridskoåkare har redan gett sig ut på Söderorts sjöar men än så länge åker de på egen risk.onsdag 16/1 19:30