Matchdags. Klockan 15 inleds matchen mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena. Foto: Most Photos

Stor polisinsats inför dagens fotbollsmatch

I dag tar Djurgården emot Malmö FF på Tele2 Arena. Stockholmspolisen konstaterar att "ordningsstörningar inte kan uteslutas."

  • Publicerad 09:00, 10 maj 2018

Under torsdagen väntar en ny fotbollsmatch på Tele2 Arena. Klockan 15 inleds finalen i Svenska cupen mellan Djurgården och Malmö FF. Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för evenemanget och skriver i ett pressmeddelande att erfarenheter från tidigare matcher mellan de två lagen gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas.

En väntad mötesplats för supportrarna inför matchen är Kornhamnstorg i Gamla stan och ute på arenaområdet.

Störningar i såväl kollektivtrafiken som i övrig trafik kan ske timmarna före match samt vid matchens slut, skriver polisen i pressmeddelandet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Senast polisen gick ut med ett pressmeddelande i samband med en fotbollsmatch var när Hammarby mötte Djurgården på samma arena så sent som den 29 april. Polisens sammanfattning av kvällen innehöll bland annat misshandel, sexuellt ofredande och våld mot tjänsteman.

– Det har sammantaget varit stökigt idag och det har drabbat de supportrar som velat gå på ett tryggt och trevligt evenemang, sa Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats, i ett pressmeddelande efter matchen.

Senare samma natt utbröt ett stort huliganbråk på en krog i Gamla stan som resulterade i att tre personer behövde föras till sjukhus.

Tre till sjukhus efter huliganbråk i natt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar går ihop för att städa Vinterviken

Nyheter Öppet för alla att vara med på söndag Alla som vill och kan har nu möjligheten att hjälpa till med att städa stranden i Vinterviken.måndag 22/10 19:46

Flera polisingripanden vid årets sista derby

Nyheter ✓Våldsamma upplopp ✓Narkotikabrott ✓Tillträdesförbud Våldsamt upplopp, narkotikabrott och konfiskering av pyroteknik. Polisen gjorde flera ingripanden i samband med årets sista derby på Tele2 Arena igår. Men sammantaget beskriver polisen insatsen som...måndag 22/10 15:50