Stor polisinsats mot cyklister vid Slussen

Efter cykelkaoset vid Slussen har polisen nu tagit i med hårdhandskarna. Under morgonen bötfälldes 20 cyklister på 25 minuter.

  • Publicerad 12:17, 29 aug 2018

Som Södermalmsnytt tidigare rapporterat har det länge varit ett problem med cyklister som kör mot rött vid Slussen, vid korsningen Hornsgatan/Götgatan. Sedan människor kommit tillbaka från semestern i år har situationen knappast förbättrats.

Då cykelolyckorna ökar i Stockholm har polisen gjort en punktsatsning vid Slussen. Under morgonen twittrade Södermalmspolisen att man bötfällt inte mindre än 20 cyklister – på 25 minuter. I tisdags morse slutade det med 22 böter på 30 minuter. De som haffades kommer att få slanta upp 1 500 kronor.

Beröm till polisen efter markeringen mot cyklister vid Slussen

Södermalmspolisen twittrade under förmiddagen under parollen "svarsbatteri till väntande kommentarer" att man fortsatt jobbar på med andra brott, samt att bilister som inte kör enligt gällande lagstiftning också bötfälls. Tweeten avslutades med en "vi ska ta hand om varandra i trafiken!".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen bötfäller cyklister som kör mot rött vid Slussen på löpande band. Foto: Hampus Jarnlo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.