SKJUTEN. Polisen slog till mot flera adresser i södra Stockholm efter att man skottskadats vid en skjutning i Älvsjö i lördags kväll. Collage: Direktpress Foto: StockholmDirekt

Stor polisinsats mot organiserad brottslighet i södra Stockholm

Polis och insatsstyrka genomförde under söndagen tillslag på flera adresser i södra Stockholm, uppger flera medier. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha varit en riktad insats mot organiserad brottslighet. Under kvällen greps bland annat en 17-årig man, enligt Expressen.

  • Publicerad 11:37, 22 jun 2020

Under söndagskvällen slog beväpnad polis till mot ett flertal adresser i Östberga i södra Stockholm, rapporterar flera medier.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska insatsen ha varit riktad mot grov organiserad brottslighet och en 17-årig man ska ha gripits i samband med tillslagen, uppger Expressen.

Polisen var under måndagsmorgonen förtegen om ärendet.

Allvarligt skadad efter skjutning

Insatsen ägde rum efter att skottlossning inträffat i området Liseberg i Älvsjö strax före 20-tiden på lördagskvällen, då bland annat en person fick föras till sjukhus med allvarliga skottskador.

Flera inringare hade larmat efter att de hört skottliknande ljud och när polisen anlände till platsen påträffades den skottskadade mannen, vars tillstånd nu bedöms som kritiskt.

I samband med händelsen genomförde polisen dörrknackningar, förhör och en teknisk undersökning av brottsplatsen. Det sattes även in trygghetsskapande insatser i området.

Två anhållna

Tre personer greps på lördagskvällen misstänkta för inblandning i händelsen. Två av dem anhölls senare som skäligen misstänkta för försök till mord samt grovt vapenbrott. Den tredje släpptes efter förhör och är inte misstänkt för brott, enligt polisen.

Polisen har inte kommenterat om de riktade tillslagen har något samband med lördagens skjutning. De har inte heller kommenterad vad den 17-årige mannen som greps i söndags är misstänkt för.