Misshandel. Buss och tågtrafik har stoppats efter en misshandel i centrala Sollentuna. Foto: Anton Kyhlbäck

Stor polisinsats vid busstorget – man allvarligt skadad

Bussar och tåg har stoppats under en stor polisinsats i centrala Sollentuna. Polisen bekräftar att de fått vittnesuppgifter om skottlossning och meddelar att en man är allvarligt skadad.

  • Publicerad 14:46, 6 feb 2020

En stor polisinsats pågår i centrala Sollentuna.

Klockan 14.12 meddelade polisen att en man påträffats allvarligt skadad vid busstorget. Buss- och pendeltågstrafik har delvis stoppats under polisens insats i området.

– Det var strax efter två som vi fick en rapport om en person som är svårt skadad eller skadad vid Sollentuna centrum. Vi har inlett en insats och den är i allra högsta grad verksam just nu i Sollentuna. Insatsen jobbar med olika delar, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen, och tillägger:

– Det är ambulanspersonal på plats som arbetar med den skadade personen.

Kan ni bekräfta om det har varit en skottlossning?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Jag kan säga att vi fått vittnesmål om skottlossning. Vi kommer att göra en uppdatering kring det så småningom, säger Ola Österling på polisen.

Enligt initiala uppgifter ska en misstänkt person flytt i riktning mot tågstationen, därför har man stoppat alla tåg från Sollentuna centrum.

Polisen har inlett en teknisk undersökning av busstorget, vilken även påverkar busstrafiken.

Stopp i trafiken

Under en period på cirka 20 minuter stod pendeltågstrafiken helt stilla längs stora delar av linjerna till och från Märsta och Uppsala, men nu är trafiken igång igen. Tågen rullar dock förbi Sollentuna station. Inte heller några bussar stannar vid Sollentuna station.

– För resenärer med buss så hänvisar vi i stället till hållplatserna Amorinavägen och Sollentunavallen, säger Elin Lindström, presskommunikatör på region Stockholm.

Pendeltågstrafiken har hunnit dra på sig en del förseningar efter stoppet, men än så länge är det för tidigt att säga om det kommer att påverka eftermiddagsrusningen, säger Elin Lindström.

– Det beror på när vi kan starta igång trafiken igen, det är polisen som har beslutat om stoppet och vi har inte fått någon prognos, säger hon.

På Bålstalinjen ska det inte ha skett några stopp.

– Mig veterligen ska den inte ha påverkats, men det är klart att det kan bli en del följdförseningar även där, säger Elin Lindström.

Texten uppdateras

Misshandel. Buss och tågtrafik har stoppats efter en misshandel i centrala Sollentuna. Foto: Sacharias Källdén

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Åtal väcks efter misshandeln på Kärleksudden

Nyheter 20-åring misstänks även för barnpornografibrott och rån I dag, fredag, väcks åtal mot den man i 20-årsåldern som har suttit häktad misstänkt för försök till mord ute på Kärleksudden i februari förra året. Han är även misstänkt för en rad andra brott,...fredag 28/2 14:40

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30
Stockholm Direkt