Pådrag. Räddningstjänst, sjukvårdspersonal, polis och bombgrupp kallades till Lidingövägen igår där man hittat misstänkt paket. Foto: Försvarsmakten/Mostphotos

Stor polisinsats vid Försvarets högkvarter på Östermalm

Igår morse spärrade polisen av Lidingövägen efter att ett misstänkt paket upphittats utanför Försvarsmaktens högkvarter. Bombskyddet beordrades till platsen och kunde några timmar senare häva avspärrningarna.

  • Publicerad 10:35, 23 mar 2020

På söndagen vid 06.20 fick polisen larm från försvarsmaktens säkerhetsvakter som hittat ett misstänkt paket på sitt område ute på Lidingövägen på Gärdet.

– Det var ett paket som hittades innanför staketet, säger Johan Lundgren, kommunikatör på Försvarsmakten, till Expressen.

När polisen kommer till platsen spärrar de av platsen från Östermalms IP till korsningen Storängsvägen och kallar dit nationella bombskyddet.

Skickat på analys

– De kunde inte avfärda det som ofarligt direkt. Därför tar man det säkra före det osäkra och kallar dit bombgruppen så de kan titta på vad det kan vara för något, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Bombgruppen undersöker paketet i cirka tre timmar innan de vid klockan 9.20 bedömer att avspärrningarna kan hävas.

– De har tagit hand om det här föremålet och det kommer analyseras vidare, säger Per Fahlström.

Kunde man avskriva misstankarna om att paketet var farligt?

– Jag har ingen uppgift om det. Det är för tidigt att säga. Det kan vara så, men nu är det skickat på analys.