GLID. Om snön låter vänta på sig skjuter skolan upp evenemanget till den 16 februari. Foto: Sacharias Källdén

Stor pulkatävling i Vitabergsparken

Elever på Sofia skola väcker en 40 år gammal tradition till liv när Pulkagris Grand Prix arrangeras i Vitabergsparken.

  • Publicerad 16:30, 22 jan 2020

För 40 år sedan anordnades ett pulkarace i Vitabergsparken som kallades Pulkagris Grand Prix – en tävling som fortsatte arrangeras fram till 1987.

Nu gör den comeback, efter ett initiativ av Elinor Wärholm, lärare på Sofia skola. När hon yppade sin idé på skolan om en pulkatävling i Vitan, visade det sig att en lärarkollegas make hade anordnat precis en sådan – år 1979.

Pulkatävlingen initierades då genom inbjudningar till kompisar som placerades i olika lag beroende på var de bodde. Bleckan Boys och Fruängens Fartfantomer, fanns det till exempel lag som hette.

Samlar ihop till skolresa

Den 2 februari kommer eleverna på skolan alltså återuppta den gamla traditionen och sälja fika och anordna tävlingar i olika grenar, däribland snabbast pulka, stjärtlappsstafett och utklädning. Om snön uteblir väntar man till 16 februari istället.

Målet är att samla in pengar till elevernas språkresa till Frankrike. Alla är välkomna att delta. Fina priser från bland andra Grenna Polkagriskokeri utlovas. Mer info och anmälan: www.tinyurl.com/pulkagris