RAZZIA. Det var inte en av de mest framgångsrika insatserna som gjordes i Järva, men 200 bilar stoppades och två bilar beslagtogs. Foto: Kronofogden

Stor razzia mot organiserad brottslighet

Omkring 200 fordon kontrollerades i Tensta, Rinkeby och Kista när Kronofogden och Solnapolisen gjorde en insats. – Det är ett sätt att försöka ta tillbaka området och bekämpa organiserad brottslighet, säger Max Wallenberg, pressansvarig på Kronofogden.

  • Publicerad 09:37, 12 jan 2018

Insatsen inleddes vid 14-tiden på onsdagen och avslutades strax före midnatt.

– Vi försöker inrikta oss på vissa utsatta områden. Genom den här typen av insatser kan vi få kontakt med skuldsatta personer, som annars är mycket svåra att få tag i. Det här ger oss en möjlighet att driva in skadeståndsskulder till brottsoffer.

Det var inte vem som helst som stoppades och fick sin bil undersökt.

– Nej, polisen har spaning på folk och de vet på ett ungefär vilka som rör sig i området. Siktet är inställt på livsstilskriminella.

Brottslingar har sällan några tillgångar skrivna på sig.

– Men kriminella vill gärna visa sin status i klockor och smycken och då tar vi sådant istället. Har de inga kontanter, plockar vi in bilen. Det kan vi göra även om bilen är skriven på någon annan. De vill inte gärna förlora bilen, utan brukar komma och lösa ut den.

Rent ekonomiskt hörde inte insatsen i Järva till någon av de bättre, men Max Wallenberg menar att det handlar inte bara om pengar.

– Det handlar om att vi visar oss i de här områdena. Polisen har det tufft, på det här sättet kan andra myndigheter hjälpa till och bidra till deras arbete.

Polisen beslagtog en bil, tog tre för ringa narkotikabrott och tre för grov olovlig körning. Kronofogden tog en bil i anspråk värd 250 000 kronor och 4 000 i kontanter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.