En stor snopp. Det är vad du ser om du höjer blicken när du står vid kyrkans dopfunt. Foto: Michael Toll

Stor snopp chockerar i svenska kyrkan

Det är långt ifrån en bild på den heliga ande du möts av när du blickar upp i en av glasrutorna i Högalidskyrkans tak.

  • Publicerad 13:10, 27 mar 2017

Rakt ovanför dopfunten inne i Högalidskyrkan har någon ritat en stor snopp i glaset, kan StockholmDirekt avslöja efter att ha undersökt kyrkans glasfönster på plats på måndagen. Detta efter att en bild på "verket" lagts upp på Instagram.

Kyrkans personal har inte sett klottret tidigare och på församlingsexpeditionen är man smått chockerad över vad som framträder i glaset högt upp i kyrkans tak.

– En snopp. Mycket märkligt. Det har gått mig helt förbi, säger kyrkvakten inne i kyrkan.

Dopfunten och ljusinsläppet från taket till vänster längst fram i Högalidskyrkan. Foto: Michael Toll

Snoppklottret är en nyhet även för kyrkoherde Christina Engqvist.

– Det här kommer som en total överraskning. Mycket märkligt, för att kunna ta sig upp dit måste man ha nyckel och klättra på stegar. Det här känns väldigt olustigt, säger hon.

"Känns inte alls bra"

Högalidskyrkan har under året haft problem med klotter på kyrkomuren längs gatan, och tidigt i höstas var det en del ungdomsgäng som hängde runt inne på området och var småstökiga.

– De klättrade upp på ett annat tak och ställde till med en del bekymmer. Men vi från kyrkan, polis, skolpersonal och ungdomarnas föräldrar tog gemensamt tag i det här och fick slut på problemen. Därför känns det inte alls bra med den här snoppen, säger Christina Engqvist.

QUIZ! Stockholmare, känner du igen tornen?

Kyrkans vaktmästare ska under måndagen titta närmare på glasklottret, samt försöka reda ut hur det har hamnat där.

– Det här känns inte alls bra. Kyrkan ska behandlas med respekt, som ett heligt rum och vara en oas för alla som bor här i Högalidsområdet, säger Christina Engqvist.

LÄS ÄVEN Nu har personalen i Högalidskyrkan agerat efter snoppchocken

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.