Mordbrand. Vid 22-tiden på fredagskvällen brann det i Paushuset vid Stora Torget i Enköping. Foto: PRIVAT

Stor spridningsrisk när fyrverkeri antände Paus

Paushuset i Enköping var utsatt för mordbrand på fredagen. Spridningsrisken var stor, men elden kunde släckas. Polisen arbetar utifrån teorin att fyrverkerier ska ha varit brandorsak.

  • Publicerad 15:09, 4 jan 2020

Larmet gick vid 22-tiden på kvällen. Redan fyra minuter senare var första bil på plats.

Då hade vittnen rapporterat att de sett tre ungdomar utanför entrén till det då stängda Paushuset. En hög smäll hade hörts och ungdomarna sprungit därifrån.

Samtidigt antändes en fyrverkeripjäs som i sin tur antände taket till entrén.

Det innertak som finns i utbyggnaden utanför tobaksaffären i Paushuset bröts upp och ett flertal enheter ur Räddningstjänsten arbetade på platsen.

Räddningstjänsten befarade att elden spridit sig i konstruktionen på husets insida. och räddningsledare bedömde spridningsrisken som hög.

Inga lågor kunde ses på utsidan och elden på insidan kunde släckas inom en halvtimme.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53