Står upp i Bredäng. Komikern Ahmed Berhan, känd från bland annat Tankesmedjan och Raw comedy club, kommer till Bredäng med ett gäng vänner. Foto: Privat

Stor stand up-kväll stundar i Bredäng

Det var flera år sedan 127 hade en stand up-kväll. Men på lördag smäller det igen – då intar komikerna Ahmed Berhan och hans vänner scenen i Bredänsskolan.

  • Publicerad 13:34, 5 dec 2017

– Det kommer bli en jävligt rolig kväll, med underhållning och massa sköna människor från Bredäng, säger Gernas Basdas.

Han och Robin Aygun är ledare i ungdomsorganisationen Ung Arena, som arrangerar stand up-kvällen tillsammans med Mitt127 och Jobbtorg Unga i Skärholmen.

– Vi arrangerade några såna här kvällar förr i tiden. Men nu är det säkert tre år sedan det fanns någon stand up på hela Södra sidan. Alla behöver ju skratta och le, i Bredäng som i alla andra orter, så nu har vi tagit tag i saken, säger Gernas Basdas.

– Målet för oss att minska klyftorna som finns i Bredäng idag, både åldersklyftorna och de som finns mellan oss som vuxit upp här och alla nyinflyttade och studenter. Vi vill att Bredäng ska bli som en stor familj, och det kan vi göra med skratt, säger Robin Aygun.

Och på lördag, den 9 december, smäller det. Då intar komikern Ahmed Berhan, känd från bland annat P3-programmet Tankesmedjan och Raw comedy club, scenen i Bredängsskolans aula tillsammans med sina vänner.

Nytta och nöje

Evenemanget är gratis och öppet för alla från 16 år och uppåt.

– Är man över 16 finns det inte så mycket annat att göra en lördagskväll i Bredäng. Det mesta är stängt eller kostar pengar, man får antingen åka in till stan eller Heron. Så det här är ett sätt att göra något roligt för dem, samtidigt som de får ett ansikte på oss och får veta mer om den hjälp vi kan ge dem, säger Baran Coskun, ungdomskonsulent på Jobbtorg Unga.

Arrangörerna hoppas att det mitt bland skämten och gemenskapen också uppstår nya tankar hos de yngre besökarna.

– Vi vill plantera ett frö, trigga igång och motivera de ungdomar som behöver det. När kvällen är slut kanske det är några som ser dem där och kanske bokar ett möte direkt. Eller så får de sig en tankeställare när de kommer och skriver in sig senare, säger Gernas Basdas.

Kan bli fler gånger

Och kanske kan det bli fler stand up-kvällar i Bredäng framöver.

–Vi vill gärna skapa traditioner av våra aktiviteter. Så blir det lyckat är det absolut något vi kommer köra fler gånger, säger Gernas Basdas.

Robin Aygun och Gernas Basdas, från Ung Arena, och Baran Coskun, från Jobbtorg Unga i Skärholmen, är några av arrangörerna: ”Vi vill kombinera nytta med nöje. Först och främst ska det vara en rolig kväll, men vi vill också informera om det stöd vi kan ge till unga utan sysselsättning, så att folk kan sprida det vidare till sina kompisar, syskon och grannar”, säger Baran Coskun. Foto: Privat

Stand up i Bredäng

Vad? Stand up comedy med Ahmed Berhan och vänner.

Var? Bredängsskolans aula.

När? Lördag den 9 december, klockan 18.30 till 20.30.

Åldersgräns? 16 år och uppåt.

Kostar? Helt gratis.

Arrangörer: Ung Arena, Mitt127, Jobbtorg Unga i Skärholmen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.