Nya Vasagatan. Om ett par veckor inleds omgörningen av Vasagatan. Foto: Stockholms stad

Stor trafikavstängning i City – i två månader

I kväll stängs påfarten från Vasagatan till Centralbron i två månader. Så här leds trafiken om.

  • Publicerad 09:20, 3 dec 2018

Just nu pågår stadens stora ombyggnation av Vasagatan för att göra den till en "mer välkomnande, tryggare och levande stadsgata för att möta dagens och framtidens behov". När allt är klart ska det bland annat bli bredare gång- och cykelbanor, fler träd och sittplatser.

Ny skiss: Så här blir omgjorda Vasagatan

Bygget håller sig just på på den södra sidan och ikväll, måndag, ska arbetet med påfarten till Centralbron starta vilket innebär påfarten kommer att stängas av under två månader, december och januari, enligt trafikkontoret.

Fordonstrafiken söderut från Vasagatan till Centralbron kommer ledas om via Klara Vattugränd, Klara Västra Kyrkogata och Klara Södra Kyrkogata till Vattugatan och den påfarten till Centralbron.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fordon kommer däremot att kunna passera byggområdet i båda riktningarna.

Även gångtrafikanter påverkas då gångbanorna på den västra sidan av Vasagatan, mellan Järnvägsparken och Centralplan stängs av. Gående hänvisas till gångbanan närmast Centralstationen. Cyklister kommer kunna ta sig förbi byggområdet i ett cykelfält intill körbanan enligt trafikkontoret.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00