Det var stor uppslutning på manifestationen i Hässelby i fredags, där över 600 personer deltog, enligt Hässelby SK innebandy. Foto: Petra Lundmark

Stor uppslutning när Hässelby manifesterade för ökad trygghet

Manifestationen för ökad trygghet i Hässelby som hölls i fredags, fick stor uppslutning med flera hundra deltagare. Både Hässelbybor och engagerade från föreningar deltog.

  • Publicerad 12:12, 10 feb 2020

Michael Klomark och Kirsi Rönnlycke från föreningen Hässelby SK innebandy arrangerade fackeltåget för ett tryggare Hässelby. Foto: Petra Lundmark

Hässelby SK innebandyklubb med tränaren Michael Klomark och styrelseledamoten Kirsi Rönnlycke i spetsen, anordnade ett fackeltåg nu i fredags den 7 februari för ökad trygghet i Hässelby.

– Det var helt fantastiskt. Målet var att 200 personer skulle komma men över 600 personer dök upp på manifestationen, säger Michael Klomark.

Responsen från omgivningen beskriver han som positiv. Kyrkan, idrottsföreningar, nattvandrare, fältare och privatpersoner i alla åldrar var några av de som deltog i fackeltåget, som startade runt 18-tiden vid Hässelbyhallen.

Veckan innan manifestationen attackerades en ungdomsspelare med kniv på väg till innebandyträningen. Samma vecka genomfördes ett beväpnat rån på ett kafé i Åkermyntan.

De arrangerar fackeltåg för ett tryggare Hässelby

Man gripen efter yxrån i Åkermyntan

Motreaktion

Händelserna har fått föräldrar och tränare att reagera. Nu är planen att föräldrar till barn och ungdomar i innebandyklubben ska bära gula västar och röra sig utanför Hässelbyhallen på fredagar, en åtgärd som klubben vidtagit för ökad trygghet.

Michael Klomark menar att manifestationen har väckt frågan om den upplevda otryggheten.

– Måste jag som förälder ringa till tränarna och kolla om min son eller dotter har kommit fram till träningen, undrar han, en fråga som han också ställde i sitt tal som hölls på manifestationen.

Fackeltåget marscherade förbi kaféet i Åkermyntan som utsatts för ett rån veckan innan, och avslutades runt halv åtta i Smedshagen. Fackeltågets rutt och stopp är enligt Michael Klomark symboliskt och markerar ett enat Hässelby.

Stockholm Direkt