En vattenläcka inträffade i delar av Vallentuna under morgonen, nu uppmanas drabbade att koka sitt vatten innan användning. Foto: Mostphotos

Stor vattenläcka i Vallentuna – varnar för bakterier

Roslagsvatten ber nu en del boende i Vallentuna att koka vattnet innan användning. Det efter att en större vattenläcka inträffade under tisdagseftermiddagen.

  • Publicerad 09:00, 16 aug 2017

En vattenläcka som nu är lagad drabbade tisdagen boende i Ekskogen, Kårsta, Lindholmen och Frösunda. Läckan ska dock ha blivit lagad och vattnet ska vara tillbaka men Roslagsvatten rekommenderar att man kokar vattnet innan användning.

"Efter den stora läckan finns en risk att vattnet kan vara förorenat av bakterier. Vi rekommenderar alla i området att koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning", skriver Rosgalsvatten på sin hemsida.

Vidare skriver de att de kommer ta vattenprover och att rekommendationen står kvar i nuläget, dock enbart för fastigheter som tidigare drabbades av avbrottet.

Informationen uppdateras på Roslagsvattens hemisda

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03