Stor brand. Många Tumbabor kunde känna brandröken från villan. Foto: Mostphotos

Stor villabrand i Tumba i morse – polisen utreder misstänkt mordbrand

Det var vid fyratiden i natt som räddningstjänsten fick larm om att det brann i en villa i Tumba. Släckningsarbetet pågår fortfarande på platsen. Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

  • Publicerad 10:06, 11 aug 2017

Larmet om villabranden på Björkvägen i Solbo kom in till räddningstjänsten klockan 04:19 och ett stort räddningspådrag skickades till platsen. När brandkåren kom till villan var den redan övertänd.

Brandmän från tre stationer har arbetat för att släcka elden under morgonen och branden är under kontroll.

– Vi är kvar där och eftersläcker nu. Vi tror att vi kan avsluta släckningen mitt på dagen, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

LÄS OCKSÅ: Villa i Rönninge övertänd – gick inte att rädda

Inga personer har skadats i branden, men brandskadorna på villan är stora.

– Min bedömning är att villan är totalförstörd, delar av taket har rasat in och hela källaren är full av vatten. Men vi lyckades få ut en del saker från huset. Ägarna har också varit på platsen, säger Roger Magnusson.

Under morgonen upprättade polisen en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Men under förmiddagen ändrades brottsrubriceringen och polisen utreder nu branden som misstänkt mordbrand.

– Det finns omständigheter på platsen som gör att stationsbefälet har valt att ändra rubricering. Man har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand och en teknisk undersökning ska göras på platsen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Att polisen misstänker mordbrand betyder att det finns en misstanke om att branden kan vara anlagd. Varför polisen gör den bedömningen kan Åsa Wallentin inte svara på.

– Det är omständigheter på platsen. Men det är för tidigt att säga vad som ligger bakom branden. Efter den tekniska undersökningen vet vi mer. Det är det möjligt att rubriceringen ändras igen, säger Åsa Wallentin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.