Det dröjer. Innan någon buss kan börja gå till nya Coop behöver en tunnel bli klar. Foto: Hans Bergström

Stora Coop i Brunna Park blir inte tillgänglig för alla

Det kommer att bli svårt att ta sig till Kungsängens nya Coop-butik för den utan bil, och när bussar kan börja gå dit går inte att säga.

  • Publicerad 13:47, 15 nov 2017

– Jag förstår inte hur man kan lägga en butik så att den inte är tillgänglig för alla. Att de inte beaktar den kundkategori som inte har bil, säger Gun Ahlqvist.

Gun har varit en Coop-kund länge och brukar utnyttja pensionärsrabatten så gott som varje tisdag.

Men när butiken flyttar från Energivägen till Brunna Park den 23 november blir den svår att ta sig till. I dagsläget stannar en buss en ganska bra bit därifrån, och butiken ligger uppepå en kulle.

– Det är brant och högt att gå. Man kan ju tänka sig hur halt det kommer att bli. Det blir omöjligt för äldre personer, säger Gun Ahlqvist.

Karin Svalfors, samhällsplanerare i Upplands-Bro kommun, berättar att det planeras för att dra om en av busslinjerna till Norrboda med ett stopp på Pettersbergsvägen, men det finns ännu inget beslut.

– Vi har diskuterat det här i flera år, men bussen måste sedan kunna fortsätta in i en tunnel som går under E18 och den är inte färdigbyggd än.

Tunneln måste bli klar

Tunneln existerar redan men behöver byggas om för tung trafik, vilket visade sig vara en teknisk utmaning.

– Jag vågar inte säga när den kan bli klar, säger Karin Svalfors.

Om bussen skulle köra den väg som man redan nu kan köra med bil skulle den behöva vända i området, vilket inte är ett alternativ.

– Busslinjen kan inte gå där förrän tunneln är klar, säger Karin Svalfors.

– Jag kan inte fatta att man inte tar med en sådan sak i planeringen. Jag är en gammal kund som Coop kommer att förlora, säger Gun Ahlqvist.

Hon kan nu välja mellan Lidl, dit det är en kortare väg att gå ifrån bussen, eller att åka till Jakobsberg med pendeltåget och handla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet