Förväntansfulla. Alla vi träffar är nyfikna på hur den nyrenoverade Östermalmshallen kommer att se ut. Foto: Sacharias Källdén

Stora förhoppningar på nya Östermalmshallen

Hur saknad är Östermalmshallen egentligen? Vi stämde av med stammisar och handlare på Östermalmstorg.

  • Publicerad 14:23, 12 sep 2019

I går kunde vi berätta om de nya planerna för Östermalmshallen. Efter en utdragen renovering börjar nu arbetet gå ut i sitt slutskede och den 23 januari ska dörrarna öppna för allmänheten igen. Den beräknade slutkostnaden för projektet har ökat i takt med förseningarna och är nu uppe i 1 miljard kronor.

Fram till den 23 januari fortsätter handeln i den tillfälliga saluhall som byggts upp på torget och som nu är till salu.

Så blir Östermalmshallen efter renoveringen

Foto: Sacharias Källdén

Mario Ljöner, Södermalm:

”När den öppnar igen hoppas jag att den kommer ha samma gamla mysiga känsla som den hade innan renoveringen. Östermalmshallen är lite som Feskekörka i Göteborg, en riktig institution. Det är gedigen kvalitet och allt har sin personliga touch. Jag hoppas det inte blivit själlöst efter att de gjort om den.”

Foto: Sacharias Källdén

Myra Boberg arbetar på Lisbeth Janson Frukt & Grönt som återvänder till den ursprungliga saluhallen i januari.

"Saluhallen är jätteviktig för Östermalm och många av våra kunder har handlat här i generationer. Det är klart att man är nyfiken på hur det kommer se ut. Med tanke på hur mycket det kostat måste det vara väldigt fint. Men samtidigt tror jag alla handlare tycker det fungerat jättebra här i den tillfälliga lokalen."

Foto: Sacharias Källdén

Robin och Suzanne ser fram emot öppnandet i januari.

"Det ska bli jättekul, vi är väldigt förväntansfulla. Jag har gått till Saluhallen sedan jag var nyfödd, jag drogs nog in i barnvagn första gången jag var där. Men det har fungerat väldigt bra med de tillfälliga lokalerna. Ungdomarna har hittat hit också, de som inte ville gå till den gamla saluhallen", säger Suzanne.

Foto: Sacharias Källdén

Catarina Wikstrand från Nacka är en av Östermalmshallens stammisar.

"Det har faktiskt fungerat över förväntan med de nya lokalerna. Men den andra är vackrare", konstaterar hon.