Busstrafiken är drabbat av stora störningar efter stoppet i Södra länken. (GENREBILD) Foto: Mostphotos

Stora förseningar för SL:s busstrafik

Morgonens stopp i Södra länken orsakar stora störningar i busstrafiken i Stockholm.

  • Publicerad 09:42, 15 maj 2019

Södra länken är fortsatt avstängd efter strömavbrottet i morse och prognosen är att tunneln kan öppna igen klockan 10.30. Stoppet har orsakat trafikkaos i flera stadsdelar med långa köer vilket även påverkar busstrafiken. Enligt SL har de just nu stora störningar i Söderort och utåt Nacka/Värmdö framförallt på grund av köerna. Men något stopp för trafiken har de inte satt.

Strömmen tillbaka i södra Stockholm

Däremot har flera linjer fått indragna hållplatser och omlagda körvägar och man hänvisar till hemsidan för senaste information.

– Vi försöker köra med det är såklart jättestökigt. Vi har lagt om körvägarna på vissa sträckor på grund av trafikläget men vi ställer inte in trafiken utan försöker köra på andra ställen. Det påverkar ju väldigt många bussar och vi hänvisar till vår resetjänst där vår entreprenör uppdaterar kontinuerligt, säger Claes Keisu på SL:s pressjour.

– Vår entreprenör har yttre trafikledare ute och vi försöker lösa det här på bästa möjliga sätt, säger han.

Har du någon prognos när bussarna kan rulla som vanligt?

– Det är omöjligt att ha en uppskattning om, men en ganska kvalificerad gissning är att det kommer vara köer även efter att Södra länken har öppnat. Resenärerna bör kolla trafikläget innan de ger sig och och välja spårbunden trafik om man kan.

UPPDATERING: Södra länken öppnades igen 9.35 men enligt trafikverket räknar de med att köer kan fortsätta under stora delar av dagen.

Haninge: Förseningar pga bilköer inställda avgångar förekommer

Nacka/Värmdö: Stora förseningar i området på grund av omfattande strömavbrott i Södra länken som orsakar bilköer.

Söderort: Stora förseningar och omlagda körvägar i området på grund av omfattande strömavbrott i Södra länken som orsakar bilköer.

​Tyresö: Linje 401 inställd trafik mellan Slussen - Sickla på grund av bilköer hänvisas till alternativa resväg.

Tyresö: Förseningar pga bilköer inställda avgångar förekommer.

Källa. SL.se