Förseningar. Tågtrafiken söderut från Stockholms C dras med förseningar efter en kabelbrand på tisdagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Stora förseningar i tågtrafiken

Sedan klockan 06.45 har det varit stopp för all södergående tågtrafik från Stockholms central på grund av rökutveckling vid spåret. Enligt Trafikverket, som arbetar på platsen, är det en kabelbrand som ligger bakom. Fjärrtågen dras nu med stora förseningar.

  • Publicerad 07:59, 29 maj 2018

Rökutveckling efter ett elfel i en central vid spåren mellan Stockholms C och Stockholms Södra har orsakat stopp för all tågtrafik på sträckan nu på tisdagsmorgonen.

- Vi fick in det kvart i sju och befarade det värsta eftersom det var mitt i rusningstrafik, säger Thomas Johansson vid Trafikverkets pressjour.

Tekniker har arbetat intensivt på platsen för att lösa problemet och enligt Trafikverket var tågen vid 07.40-tiden i rullning igen efter nästan en timmes stopp.

Fjärr- och regionaltågen beräknas dras med stora förseningar under morgonen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.