Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Stora förseningar på röda linjen

Det är just nu stora förseningar på röda linjen. Enligt SL handlar det om ett sjukdomsfall.

  • Publicerad 11:55, 21 feb 2018

Sedan klockan 11.32 är det stopp på tunnelbanans röda linje. Enligt SL handlar det om ett sjukdomsfall på Östermalmstorg.

– Det är stopp vid Östermalmstorg på grund av ett sjukdomsfall. Det kan vara så att det är en resenär som har drabbats av någonting inne i tåget så att man måste stanna och vänta på sjukvårdspersonal, säger Claes Keisu vid SL:s pressjour.

Enligt SL ska händelsen påverka både linje 13 och 14 mot Mörby Centrum och Ropsten. Men enligt StockholmDirekts reporter på plats är det stopp i båda riktningarna. Inledningsvis har även trafikinformationsskyltarna varit nedsläckta.

Det finns ännu ingen prognos för när trafiken kan vara igång igen. Vid klockan 11.50 meddelade SL att trafiken är reducerad.

– Det måste komma dit personal för att hjälpa den här personen, säger Claes Keisu.

– Det händer flera gånger i veckan att personer får kramper eller blir sjuka på tågen, så det är inget ovanligt. Då brukar det oftast tillkallas polis.

Strax innan klockan 12 var trafiken igång igen. Enligt vittnen på plats rullar det långsamt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.