Stopp. Flera försenade och en del inställda tåg på Roslagsbanan under morgonen. Foto: Pi Frisk

Stora förseningar på Roslagsbanan

Under morgonen är det stora förseningar och inställda avgångar på grund av ett signalfel på Roslagsbanan.

  • Publicerad 10:02, 5 jun 2019

Redan klockan 06.00 i morse skedde ett signalfel vid Danderydsvägen. Detta har skapat problem för Roslagsbanan under morgonen.

– Det gör att det blir förseningar och inställda tåg, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Både Kårstalinjen och Österskärslinjen är drabbade, flera tåg har förseningar på upp till femton minuter och vissa tåg är inställda.

– På grund av signalfelet så måste man köra långsammare och vissa tåg måste köra längre ifrån varandra. Signalfel kan göra att man inte ser var tågen befinner sig, vilket skapar problem, säger Elin Lindström.

SL vet ännu inte när problemet kan vara löst.

– Vi har ingen prognos just nu men vi håller på att felsöka, vi hoppas det löser sig så snart som möjligt, säger Elin Lindström.

Uppdatering

Trafiken ska enligt SL hemsidan rulla som vanligt igen

Så mycket ska det kosta att bada i nya Täbybadet

Nyheter Ny upphandling av Norrskogsbadet 2022 kommer Täbys nya badhus att stå klart i Täby park. Så här mycket kommer det att kosta att bada.torsdag 12/12 12:09

Syskonens pepparkakshus sprider glädje på äldreboende

Nyheter "Alla som vill kan baka eller hälsa på ett äldreboende" Brukar du också svära över att pepparkakshuset blir misslyckat år efter år? Det är inget som Elin Sunnert från Danderyd känner igen. Hon bakade ett hus med snickarglädje – som numera ”bor” hos de...torsdag 12/12 12:06
Stockholm Direkt