Stopp. Flera försenade och en del inställda tåg på Roslagsbanan under morgonen. Foto: Pi Frisk

Stora förseningar på Roslagsbanan

Under morgonen är det stora förseningar och inställda avgångar på grund av ett signalfel på Roslagsbanan.

  • Publicerad 10:02, 5 jun 2019

Redan klockan 06.00 i morse skedde ett signalfel vid Danderydsvägen. Detta har skapat problem för Roslagsbanan under morgonen.

– Det gör att det blir förseningar och inställda tåg, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Både Kårstalinjen och Österskärslinjen är drabbade, flera tåg har förseningar på upp till femton minuter och vissa tåg är inställda.

– På grund av signalfelet så måste man köra långsammare och vissa tåg måste köra längre ifrån varandra. Signalfel kan göra att man inte ser var tågen befinner sig, vilket skapar problem, säger Elin Lindström.

SL vet ännu inte när problemet kan vara löst.

– Vi har ingen prognos just nu men vi håller på att felsöka, vi hoppas det löser sig så snart som möjligt, säger Elin Lindström.

Uppdatering

Trafiken ska enligt SL hemsidan rulla som vanligt igen

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt