Ansträngt. KS i Huddinge har infört första beredskapsläge med reservrutiner efter ett omfattande nätverksproblem som påverkar åtkomsten till journaler. Foto: Mostphotos

Stora it-strulet på Karolinska är tillbaka

It-strulet som i går orsakade stora störningar på Karolinska sjukhuset i Huddinge är tillbaka. Klockan 11.30 på fredagen meddelade sjukhuset att man går in i ett så kallat stabsläge.

  • Publicerad 13:34, 3 jan 2020

Nätverksproblemet på Karolinska sjukhuset i Huddinge ska ha uppstått klockan 09 på fredagen. Det är journalsystemet som har störningar som gör att personalen har svårt att logga in på vissa datorer och att det tar lång tid at nå patienters journaler, rapporterar SVT.

Klockan 11.30 gick sjukhuset in i stabsläge, vilket är första beredskapsläget inom sjukvården och innebär att sjukvårdsledningen följer händelseutvecklingen och vidtar nödvändiga åtgärder.

Ambulanser styrs om

I ett pressmeddelande skriver Karolinska att de just nu styr om vissa ambulanser till andra sjukhus och att vissa operationer flyttas till Karolinska i Solna vid behov.

Sjukhuset drabbades av nätverksproblem även igår, torsdag. Då infördes samma åtgärder och man kunde avskriva stabsläget vid 18. Det är ett liknande problem som uppstått idag, enligt pressmeddelandet.

Just nu pågår felsökning och ingen prognos finns.