Trottoaren breddas vid Fridhemsplan. Foto: Johann Bernövall

Stora jobbet på Fridhemsplan snart klart

Den sista etappen av byggarbetet på Drottningsholmsvägen, som ska fräscha upp Fridhemsplan, är snart klart.

  • Publicerad 12:28, 25 apr 2018

Nu meddelar trafikkontoret att arbetet blir klart redan i juni, vilket är tidigare än planerat. "Hösten 2018" är det som tidigare kommunicerats. När det är klart flyttar även den omtyckta blomsterkiosken, som enligt de första planerna skulle tas bort, tillbaka till Drottningholmsvägen.

Även korvkiosken Wurren, som till skillnad från blomsterkiosken lagt ner verksamheten under byggtiden, ska enligt Erik Söderberg på trafikkontoret komma tillbaka till Drottningholmsvägen i sommar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan i somras har arbetet pågått men redan 2015 avslöjades planerna som ska göra brusiga Fridhemsplan till något som mer liknar ett stillsamt torg. Det stora arbetet är att bredda trottoaren vid tunnelbanan och Åhléns rejält. 4,5 meters bredd kommer när det står klart ha blivit 12,5.

Trafikkontoret meddelar att de arbeten som återstår innan det är helt klart är belysningen väster om Fridhemsgatan, plattbeläggningar och refuger vid Drottningholmsvägen/Fridhemsplan, cykelställ på södra sidan av Drottningholmsvägen, asfalteringsarbeten samt en mittrefug vid övergångsstället på Drottningholmsvägen/St Eriksgatan.

Så här kommer det se ut redan i juni, enligt trafikkontoret. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort

Nyheter V: "Farliga för både barns hälsa och miljön" Fallskydd som är gjorda i platsgjuten gummi i stans lekparker är farliga för miljön såväl som barnen och måste tas därför tas bort. Det kräver nu Vänsterpartiet på Södermalm.måndag 22/10 17:56

Campus Manilla utreds efter larm om våld

Nyheter Rektorn på prinsessan Estelles skola svarar på kritiken Skolinspektionen utreder prinsessan Estelles skola på Djurgården efter larm om kränkningar och våld. Skolans rektor säger att hon välkomnar utredningen.måndag 22/10 16:45