Trottoaren breddas vid Fridhemsplan. Foto: Johann Bernövall

Stora jobbet på Fridhemsplan snart klart

Den sista etappen av byggarbetet på Drottningsholmsvägen, som ska fräscha upp Fridhemsplan, är snart klart.

  • Publicerad 12:28, 25 apr 2018

Nu meddelar trafikkontoret att arbetet blir klart redan i juni, vilket är tidigare än planerat. "Hösten 2018" är det som tidigare kommunicerats. När det är klart flyttar även den omtyckta blomsterkiosken, som enligt de första planerna skulle tas bort, tillbaka till Drottningholmsvägen.

Även korvkiosken Wurren, som till skillnad från blomsterkiosken lagt ner verksamheten under byggtiden, ska enligt Erik Söderberg på trafikkontoret komma tillbaka till Drottningholmsvägen i sommar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan i somras har arbetet pågått men redan 2015 avslöjades planerna som ska göra brusiga Fridhemsplan till något som mer liknar ett stillsamt torg. Det stora arbetet är att bredda trottoaren vid tunnelbanan och Åhléns rejält. 4,5 meters bredd kommer när det står klart ha blivit 12,5.

Trafikkontoret meddelar att de arbeten som återstår innan det är helt klart är belysningen väster om Fridhemsgatan, plattbeläggningar och refuger vid Drottningholmsvägen/Fridhemsplan, cykelställ på södra sidan av Drottningholmsvägen, asfalteringsarbeten samt en mittrefug vid övergångsstället på Drottningholmsvägen/St Eriksgatan.

Så här kommer det se ut redan i juni, enligt trafikkontoret. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska Stockholms stombussar bli snabbare

Nyheter Hårdsatsning på ettan och fyran Längre busskörfält, ihopslagna hållplatser och borttagna p-platser. Så vill stadens snabba på ettan och fyrans bussar.måndag 20/8 11:14

Nu öppnar Stockholms nya jättegymnasium

Nyheter De första eleverna redo att plats i anrika byggnaden på Kungsholmen Det var spänning i luften på Hantverkargatan på måndagsmorgonen när Anna Whitlocks gymnasium slog upp portarna. "Det känns spännande att få vara med från början och forma kulturen i skolan", säger...måndag 20/8 10:28