Innergård. Castellum hoppas få till verksamhet riktad till allmänheten på innergården. Foto: Fojab

Stora planer för klassiskt kvarter i Vasastan

Innan jul ska plasten bort från gamla Stockholm Vatten-huset på Torsgatan bort. "Vi har återställt fasaden och taket" säger Christian Bouvier, affärsområdeschef på Castellum.

  • Publicerad 07:43, 1 nov 2018

Byggnaden på Torsgatan 22-30 som tidigare rymde Stockholm Vattens huvudkontor genomgår en omfattande renovering. Kontorsfastigheten ritades 1906 av Ferdinand Boberg och fasaden och taket har nu restaurerats. 2020 är planen att hyresgästerna ska kunna flytta in i sina kontor och i bottenplan blir det minst en restaurang.

– Tanken är att vi även ska öppna upp innergården för allmänheten och vi hoppas på utåtriktad verksamhet där. Vi tror att det blir ett välkommet tillskott på Torsgatan, säger Christian Bouvier, affärsområdeschef på Castellum som äger byggnaden sedan i fjol.

Här kan Stockholm få en "boxpark"

Redan innan jul tror och hoppas han att plasten som länge suttit runt huset ska tas bort.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi har restaurerat fasaden. Den var väldigt skadad och vi har bytt ut varenda fönster och hela taket. Vi ska också försöka få till någon fasadbelysning. Det kommer att bli superhäftigt att lyfta bort plasten, säger Christian Bouvier.

Londoninfluerad "Boxpark" ska ge nytt liv till Stockholms döda gata

Tillsammans med bland andra Bonnier fastigheter jobbar man dessutom för att få till en så kallad boxpark med butiker, kaféer och restauranger i containrar där Citybanan-projektet tidigare hade en mynning till en arbetstunnel.

– Vi vill bidra till området tillsammans med de andra fastighetsägarna. I dag är den delen av Torsgatan lite bortglömd, säger Christian Bouvier.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I dag. Snart ska plasten väck från byggnaden som tidigare huserade Stockholm Vattens huvudkontor. Foto: Mimmi Epstein

Före. Så här såg det ut innan renoveringen påbörjades. Foto: Castellum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Djurgården startar skridskoskola för barn

Nyheter Bandysektionen ska bygga upp egen ungdomsverksamhet Under tio lördagar bjuder Djurgårdens IF:s bandysektion in till skridskoskola på Östermalms IP.torsdag 15/11 12:17