Trafiken står helt stilla på flera håll i Stockholm nu på förmiddagen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Stora problem i busstrafiken i södra Stockholm

Rådet från myndigheter: ställ bilen hemma. Men snökaoset har även skapat stora problem i buss- och övrig kollektivtrafik i Söderort. SL:s råd: Håll dig uppdaterad.

  • Publicerad 12:00, 28 feb 2018

– Jag kan säga så här: de allvarligaste problemen har vi i busstrafiken, säger Per Hallberg, presstalesperson på SL.

Dagens snökaos och halka har ställt till det. Flera olyckor har inträffat längs vägarna i hela Stockholm. Rådet från myndigheterna har varit att ställa bilen hemma. Men även kollektivtrafiken har stora bekymmer.

Totalt kaos i trafiken i hela Stockholm

– Jag hade precis kontakt med Keolis, som kör busstrafiken i Huddinge. De har väldigt stora problem med framkomligheten, många av deras bussar påverkas. Och det är svårt att ge någon prognos om när läget kan vara normalt igen, säger Per Hallberg.

Det är inställda avgångar och försenade turer på fler av bussarna i Söderort. Vissa hållplatser kan bussarna inte stanna vid på grund av snön och på grund av köerna måste de hålla låg hastighet.

– Det är lite jobbigt läge nu, på flera ställen, sammanfattar Per Hallberg.

Vad har du för tips till de som ändå måste ge sig ut i trafiken?

– Det finns ett sätt att hålla sig uppdaterad, och det är genom sl.se. Vi kräver att våra entreprenörer uppdaterar läget där hela tiden. Och det kan ändras timme efter timme, därför är det viktigt att gå in och kolla hur det ser ut just när man ska åka.

Skulle du råda folk att stanna hemma idag?

– Alla har tyvärr inte den möjligheten, men om man kan stanna hemma är det att föredra. Det är inte kul att säga det.

Kommer vara problem resten av dagen

Det finns inte mycket som tyder på att situationen kommer vara bättre senare idag.

– Man förväntar sig att det kommer snöa fram till midnatt, så det kommer vara en problem resten av dagen, det tar tid att återställa allt. Just nu är det inte heller någon peak i trafiken, det kan bli värre när alla ska hem. Håll er uppdaterade på sl.se och vi gör vad vi kan för att få trafiken att fungera.

Fortsatt strul i kollektivtrafiken

Så här var trafikläget klockan 11.55 enligt SL:

Pendeltågen:

Pendeltåg: Förseningar och oregelbunden trafik för samtliga pendeltåg på grund av rådande väderlek. Inställda avgångar förekommer.

Bussar:

Huddinge/Botkyrka: förseningar och oregelbunden trafik på grund av halka. Indragna hållplatser och delsträckor förekommer.

Bland annat har blåbuss 172 och 173 förseningar på upp till 25 minuter på grund av bilköer.

Söderort: förseningar och oregelbunden trafik på grund av halka. Indragna hållplatser och delsträckor förekommer.

Tunnelbanan:

Gröna linjen: Oregelbunden trafik samt inställda avgångar förekommer på grund av tidigare växelfel och rådande väderlek. Tåg kan med kort varsel byta destination, var extra uppmärksam på utrop från förare angående tågets destination. Planera din resa i god tid, särskilt om din resa har anslutning till andra trafikslag.

Övriga linjer: inga större störningar.

Långa köer vid rondellen vid Fittja. Foto: Claudio Britos

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.