Stora problem i tåg- och pendeltrafiken

Ett elfel vid Häggvik har orsakat stora störningar i tåg- och pendeltrafiken norr om Stockholm. Trafikverket har ännu ingen prognos och eventuellt kommer ersättningsbussar att sättas in.

  • Publicerad 08:25, 13 mar 2018

Uppdatering klockan 11: Trafiken har börjar rulla men det råder följdförseningar

---

Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen inträffade ett elfel i tågtrafiken i höjd med Häggvik. All tåg och pendeltågstrafik på sträckan står sedan dess still.

– Det är ett signalfel vid Häggvik och för närvarande finns folk på plats som gör en felsökning. Vi har inte fått någon prognos för när det kan rulla igen men det påverkar tågen norr om Stockholms Centralstation, säger Pär Aronsson vid Trafikverkets pressjour.

Både Arlanda Express, regional- och fjärrtåg samt pendeltågen uppges vara påverkade och bland resenärer är frustationen stor. ”Det här går inte!” skrek bland annat en kvinna uppgivet på en av perrongerna när tågen ställdes in.

– Man har börjat prata om ersättningsbussar. Men just nu ser man över allt och ska göra en felsökning. Sedan får man se och avvakta. Det bästa man kan göra just nu är att hålla koll på utrop och informationstavlor, säger Pär Aronsson.

Upprört. Bland morgonpendlarna är stämningen upprörd. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.